Dutch Food Week

Begin

08-10-2022 om 00:00

Einde

16-10-2022 om 00:00
Overlay sluiten

Repeterende afspraak!

Wil je de gekozen optie voor alle repeterende afspraken doorvoeren of alleen voor deze afspraak?

Een momentje...

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dutch Food Week vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan van allerlei evenementen rondom ons voedsel en wij vertellen het verhaal van grond tot mond. Het thema dit jaar is: ‘Aan tafel!’. Gezondheid, duurzaamheid en een goed leven staan centraal. Bij uitstek thema’s die passen bij Brabant. Een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is Brabant in 2022 lead partner van Dutch Food Week. 

Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Dutch Food Week? Wij denken graag mee en helpen je vooruit met ons netwerk en onze kennis. Doe mee! We zetten flink in op communicatie, ook voor jouw activiteit, want we willen een groot publiek bereiken. Neem dan contact met ons op via dutchfoodweek@brabant.nl of +31681787029.

Een greep uit het programma

Vrijdag 7 oktober - Voorproeven op de Markt in 's-Hertogenbosch
Op de Markt kun je als bezoeker 'Voorproeven' van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo’s, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners. 

Dinsdag 11 oktober - Finale Brabantse Meesterchef
De Provincie Noord-Brabant organiseert samen met het Koning Willem I College en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling de Brabantse Meesterchef. Bij deze competitie nemen toekomstige koks (studenten van verschillende Brabantse onderwijsinstellingen) het tegen elkaar op. In 3 ‘afleveringen’ gaan zij koken met ‘mystery boxes’ van Brabantse leveranciers. De finale vindt plaats tijdens Dutch Food Week.

Vrijdag 14 oktober - Uitreiking WaardeRing
De Provincie Noord-Brabant reikt dit jaar voor het eerst de WaardeRing uit, aan 3 Brabanders die zich inzetten voor de verbinding tussen de Boer en de Burger. Het publiek krijgt een grote stem: zij mogen Brabanders in de maand september nomineren voor de WaardeRing. Op vrijdag 14 oktober vindt de uitreiking plaats.

Zaterdag 15 oktober - Brabant-Tour van A tot Z
Een grote bus, gevuld met inwoners, bestuurders en de pers, bezoekt Brabantse innovatieve koplopers in agrifood. Een vol programma, waar we beginnen in Altena en eindigen in Zundert (waar we zelf thee gaan maken bij Local Tea). We gaan langs bij Cosun, Food Tech Brainport (Helmond), de Boerderij van de Toekomst (Reusel) en ontdekken het verhaal van verspillingsvrij in Veghel.

Volledige programma

Dutch Food Week bruist van de evenementen rondom voedsel. Naast de activiteiten die hierboven genoemd staan, worden door verschillende inspirerende Brabantse ondernemers open dagen georganiseerd. Iedereen kan tijdens Dutch Food Week een 'kijkje in de keuken' nemen van de producenten van ons voedsel van vandaag en morgen. In Brabant. Daar gebeurt het. 

Bekijk het volledige Brabantse programma

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.