Volg de Videoserie: De keten van eten

01-04-2021

Alles wat op ons bord terecht komt, is geproduceerd, verwerkt en bereid door de landbouw en voedselketen. Van melkveehouder, akkerbouwer en suikerfabriek tot slachterij, groenteman of aardbeienteler. Zonder al deze bedrijven, geen voedsel op ons bord. Hoe maken we die keten toekomstbestendig en duurzaam? Hoe produceren en consumeren in evenwicht met landschap en natuur, met water en bodem, met mens en dier? Hoe kunnen we voorop blijven lopen? Dat vraagt om structurele veranderingen. En om innovatie, dat is de basis van vernieuwing en verduurzaming van de sector. Een weg met de nodige uitdagingen, maar ook met enorme kansen die we optimaal willen benutten.

Daarom stelt de provincie een nieuw beleidskader op. In dat beleidskader schetsen we hoe we deze toekomst vorm willen geven. Zodat alle betrokken partijen weten waar ze aan toe zijn en nieuw perspectief krijgen. Zodat we trots kunnen zijn op onze duurzame boeren en innovatieve voedselverwerkers. En we allemaal waarderen wat er op ons bord ligt. Dat doen we in gesprek met jou: of je nu boer bent of burger, voedselproducent of supermarkt, student of consument. Samen creëren we een keten die innovatief, waardevol, circulair en verbonden is. Daarmee voeden we onszelf, onze samenleving en onze toekomst.

 

Updates

Welke schakels legt ons voedsel af voordat het op ons bord komt? In deze videoserie nemen we een kijkje achter de schermen van bedrijven die zorgen voor gezond en lekker voedsel. Abonneer je alvast op ons Youtubekanaal!

De toekomst van de landbouw– en voedselketen is belangrijk voor ons allemaal. In deze videoserie willen we laten zien dat de voedselketen bestaat uit verschillende schakels die weer afhankelijk van elkaar zijn. Zie het als een estafette waarin alle schakels een bijdrage leveren om de eindstreep te halen: gezond en lekker eten op jouw bord.

Abonneer je op de videoserie

We laten dit zien in een serie filmpjes waarbij we steeds een stukje van de keten in beeld brengen. En de ene schakel een vraag of een boodschap meegeeft aan de volgende schakel. Dit doen we omdat we als provincie bezig zijn met een nieuw beleidskader voor Landbouw & Voedsel. Hierin willen we samen met alle partijen bouwen aan een duurzame voedselketen. Zo geven we samen de toekomst van ons voedsel door.

Heb jij zelf ook ideeën of heb je een mening over onderwerpen die de Brabantse landbouw- en voedselketen aangaan? Stuur dan een mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl .

In deze video doet gedeputeerde Elies Lemkes de aftrap van de serie.

Kijk je mee vanaf 12 april? Abonneer je op ons Youtubekanaal: Landbouw en Voedsel Brabant.

 

Introvideo: De keten van eten

Cookie-instellingen