Terugkijken 'Brabant als proeftuin voor innovatie'

20-02-2022
0 reacties

Brabant en landbouw en voedsel zijn onlosmakelijk verbonden. De landbouw- en voedselketen zit in ons DNA en is de basis voor de Brabantse economie. Het is dan ook aan ons om de toon te zetten voor het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Samen met alle partners werken we aan het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Dit beleidskader geeft aan wat voor voedselprovincie we willen, kunnen en moeten zijn. Het startpunt voor een koers die leidt naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem: slim, circulair, waardevol en verbonden. Dit betekent: samen op zoek naar een nieuwe balans tussen economie, ecologie en maatschappij.

Tijdens een ‘Tour de Brabant’ eerder dit jaar hebben we een groot aantal belanghebbenden gesproken over de toekomst van het Brabantse landbouw- en voedselsysteem. Deze inbreng is van grote waarde geweest voor de totstandkoming van het beleidskader.

Naar de uitvoering

Nu breekt een nieuwe fase aan, die vraagt om een vertaalslag naar uitvoering. Wat is er nodig om de ambities en doelstellingen van het beleidskader te realiseren? Wat betekent dit voor de provincie, onze partners, ondernemers en burgers? Graag geven we onze Tour de Brabant een vervolg door het (ontwerp) beleidskader toe te lichten en het gesprek met elkaar aan te gaan over de uitvoering.
Deze 'Tour de Brabant' bestond uit 3 bijeenkomsten voor beleidsmakers- en beinvloeders. Deze kunt u hier terugkijken:

  1. 24 november 2021: Nieuwe verdienmodellen in de agrifoodsector 
  2. 16 februari 2022: Brabant als proeftuin voor innovatie
  3. 30 maart 2022: Natuurinclusieve en biologische landbouw als kans

Op 16 februari jl. vond de conferentie "Brabant als proeftuin voor innovatie" plaats. Heeft u de bijeenkomst gemist? Hieronder vindt u per onderdeel de links om terug te kijken.

Brabant en landbouw en voedsel zijn onlosmakelijk verbonden. De landbouw- en voedselketen zit in ons DNA en is de basis voor de Brabantse economie. Het is dan ook aan ons om de toon te zetten voor het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Innovatie biedt hierin nieuwe kansen; voor de samenleving, landschap en natuur en voor de sector zelf. Laat u inspireren door het verhaal van o.a. Hendrix Genetics, Vital Fluid, Dalcon Food en The Protein Brewery.

Heeft u de bijeenkomst gemist? Hieronder vindt u per onderdeel de links om terug te kijken

Plenaire deel I start

Sessie Eiwittransitie

Sessie Future food

Sessie Innovatieve stalsystemen

Sessie Innovatieve en duurzame open teelten

Plenaire deel II afsluiting (vanwege een technisch defect alleen de eerste 16 minuten; wrap up).

De gesprekken in de 4 themasessies zijn vastgelegd in mindmaps, die u onderaan dit bericht kunt bekijken. Alle inbreng uit de chats en van de sprekers benutten wij als toetsing voor het beleidskader dat momenteel in ontwikkeling is. Wij houden u hierover graag op de hoogte.

Provincie Noord-Brabant lead partner van Dutch Food Week 2022

In Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, en dat willen we graag aan Nederland laten zien. Wij roepen Brabantse partners dan ook op activiteiten te organiseren. Doet u mee? Lees meer...

SAVE THE DATE: 30 maart 3e bijeenkomst richting het beleidskader: "Natuurinclusieve & Biologische landbouw als kans!"

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.