ILVO en validatie nieuw stalsysteem

06-12-2020

Bent u veehouder, ondernemer of expert met ideeën over vernieuwende en creatieve oplossingen over toekomstbestendige stallen? Dan zijn wij naar u op zoek!

De ondernemersorganisaties FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, BAJK en de provincie Noord-Brabant vormen samen de taskforce toekomstbestendige stallen. De taskforce ondersteunt bedrijven, innovators, ontwikkelaars en veehouders met het ontwikkelen en valideren van stalsystemen die een integrale oplossing bieden.

Toekomstbestendige stallen

Wat doen wij?

Wij gaan in gesprek met en ondersteunen veehouders, bedrijven en kennisinstellingen om te onderzoeken welke vernieuwende en creatieve oplossingen er al beschikbaar of in ontwikkeling zijn. We ondersteunen innovators met het schrijven van een project- of businessplan. We zetten samenwerkingsprojecten op tussen innovators om gezamenlijk een integraal stalsysteem te kunnen ontwikkelen. Het netwerk van de taskforce wordt ingezet om innovaties die vastlopen verder te brengen. Ook hebben we een goed overzicht van de beschikbare subsidies voor deze innovaties. Daarnaast verzamelen we signalen uit de innovatiesector en zetten, waar nodig, dit bij de overheid door.

Waarom doen we dit?

De veehouderijsector staat voor allerlei uitdagingen, zoals het verlagen van de emissie van CO2. Wij zijn ervan overtuigd dat slimme technologieën helpen om de stallen op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken. Dat is in het belang van dier, boer, omgeving en economie. De laatste jaren komen er steeds meer stalinnovaties beschikbaar. Diverse bedrijven hebben slimme oplossingen ontwikkeld voor een deel van de problematiek. Maar er is een sterke behoefte aan een meer integrale benadering. Bovendien is het van belang om de emissie van ammoniak, fijnstof en CO2 bij de bron aan te pakken. 

De taskforce

FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO en BAJK brengen hun kennis, netwerk, financiën en nieuwe en bestaande technologische oplossingen bij elkaar. Door een breed netwerk van bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren en disciplines met elkaar in contact te brengen en te activeren werken zij aan slimme en duurzame oplossingen. Door middel van business development brengt de taskforce eventuele hiaten in beeld en draagt ontbrekende schakels aan.

Klik op één van de onderstaande logo's om de website van de ondernemersorganisaties te bezoeken. 

FME Powered by Dutch Technology

provincie Noord-Brabant VNO-NCW Brabant-Zeeland

ZLTO

Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt

Nieuws

Het Vlaams Instituut voor Landbouw- Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) is een Belgisch onderzoeksinstituut. ILVO is een serieuze kandidaat om mee te denken over het valideren van nieuwe stalsystemen of rond onderzoek over nieuwe stalsystemen.

Het Vlaams Instituut voor Landbouw- Visserij en Voedingsonderzoek kom je misschien tegen als je voor de SBV regeling (Subsidie Brongerichte Verduurzaming) een voorstel aan het voorbereiden bent. Het is daar, naast de Wageningen Universiteit, genoemd als een onderzoeksinstituut welke kan worden ingezet voor de validatie-fase van een nieuw systeem.

Onlangs waren we als Taskforce bij hen virtueel op bezoek voor een kennismaking. De aanleiding was de zoektocht naar een goede partij voor het valideren van een innovatieve vloer voor varkens. We spraken met Eva Brusselman, een senior onderzoeker voor technologie en innovatie in de veehouderij. Zij introduceerden ons vervolgens aan hun team voor varkens, rundvee, pluimvee, iSense (sensor techniek), en het emissie-meet team.

Het belangrijkste wat we willen meegeven is dat ILVO een serieuze kandidaat is om eens mee van gedachten te wisselen over het valideren van nieuwe stalsystemen of rond onderzoek over nieuwe stalsystemen. Wij waren in ieder geval blij met de capaciteit die zij hebben en denken dat we voor de opgave in Nederland hier veel gebruik van kunnen maken.

Bezoek hier de website van ILVO

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen