Webinar RVO innovatiesubsidie Sbv

23-02-2021

Bent u veehouder, ondernemer of expert met ideeën over vernieuwende en creatieve oplossingen over toekomstbestendige stallen? Dan zijn wij naar u op zoek!

De ondernemersorganisaties FME en VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO, BAJK, HAS en de provincie Noord-Brabant vormen samen de Taskforce Toekomstbestendige Stallen. De Taskforce ondersteunt bedrijven, innovators, ontwikkelaars en veehouders met het ontwikkelen en valideren van stalsystemen die een integrale oplossing bieden.

Toekomstbestendige stallen

Wat doen wij?

Wij gaan in gesprek met en ondersteunen veehouders, bedrijven en kennisinstellingen om te onderzoeken welke vernieuwende en creatieve oplossingen er al beschikbaar of in ontwikkeling zijn. We ondersteunen innovators met het schrijven van een project- of businessplan. We zetten samenwerkingsprojecten op tussen innovators om gezamenlijk een integraal stalsysteem te kunnen ontwikkelen. Het netwerk van de taskforce wordt ingezet om innovaties die vastlopen verder te brengen. Ook hebben we een goed overzicht van de beschikbare subsidies voor deze innovaties. Daarnaast verzamelen we signalen uit de innovatiesector en zetten, waar nodig, dit bij de overheid door.

Waarom doen we dit?

De veehouderijsector staat voor allerlei uitdagingen, zoals het verlagen van de emissie van CO2. Wij zijn ervan overtuigd dat slimme technologieën helpen om de stallen op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken. Dat is in het belang van dier, boer, omgeving en economie. De laatste jaren komen er steeds meer stalinnovaties beschikbaar. Diverse bedrijven hebben slimme oplossingen ontwikkeld voor een deel van de problematiek. Maar er is een sterke behoefte aan een meer integrale benadering. Bovendien is het van belang om de emissie van ammoniak, fijnstof en CO2 bij de bron aan te pakken. 

De Taskforce

FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO, BAJK, HAS en de provincie brengen hun kennis, netwerk, financiën en nieuwe en bestaande technologische oplossingen bij elkaar. Door een breed netwerk van bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren en disciplines met elkaar in contact te brengen en te activeren werken zij aan slimme en duurzame oplossingen. Door middel van business development brengt de taskforce eventuele hiaten in beeld en draagt ontbrekende schakels aan.

Klik op één van de onderstaande logo's om de website van de organisaties te bezoeken. 

FME Powered by Dutch Technology

provincie Noord-Brabant VNO-NCW Brabant-Zeeland

ZLTO

Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt


Nieuws

Op 24 februari gaat de subsidiemodule voor innovatieve stalsystemen voor de 2e keer open. RVO organiseert een webinar op 25 februari 2021, van 13:00 tot 13:45 uur. Aanmelden kan nog tot aan de start van het webinar.

Op  24 februari gaat de subsidiemodule voor innovatieve stalsystemen voor de 2e keer open. Er zijn een aantal veranderingen t.o.v. de vorige opening. Zo kunnen pluimveehouders dit keer ook mee doen. Ook kan er subsidie aangevraagd worden voor combinaties van technieken en managementmaatregelen.  Voor meer informatie over de openstelling, zie de website van RVO.

Meer weten over deze subsidie? RVO organiseert een webinar op 25 februari 2021, van 13:00 tot 13:45 uur. Aanmelden kan tot aan de start van het webinar, op de website van WebinarGeek

Tijdens deze webinar wordt behandeld: 

  • Wanneer kun je subsidie krijgen voor je innovatie? 
  • Hoeveel subsidie kun je krijgen? 
  • Wat moet je doen om de subsidie te krijgen? 
  • Hoe ziet het innovatietraject eruit? 

Hierna nog de diepte in? Toch nog belangrijke vragen die niet beantwoord zijn? Op zoek naar samenwerkingspartners?  

Op 16 maart organiseert de Taskforce Toekomstbestendige Stallen een verdiepingssessie. Meer informatie en aanmelden volgt snel.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen