Oproep: op zoek naar een toekomstbestendige stal? 

02-03-2021

Bent u veehouder, ondernemer of expert met ideeën over vernieuwende en creatieve oplossingen over toekomstbestendige stallen? Dan zijn wij naar u op zoek!

De ondernemersorganisaties FME en VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO, BAJK, HAS en de provincie Noord-Brabant vormen samen de Taskforce Toekomstbestendige Stallen. De Taskforce ondersteunt bedrijven, innovators, ontwikkelaars en veehouders met het ontwikkelen en valideren van stalsystemen die een integrale oplossing bieden.

Toekomstbestendige stallen

Wat doen wij?

Wij gaan in gesprek met en ondersteunen veehouders, bedrijven en kennisinstellingen om te onderzoeken welke vernieuwende en creatieve oplossingen er al beschikbaar of in ontwikkeling zijn. We ondersteunen innovators met het schrijven van een project- of businessplan. We zetten samenwerkingsprojecten op tussen innovators om gezamenlijk een integraal stalsysteem te kunnen ontwikkelen. Het netwerk van de taskforce wordt ingezet om innovaties die vastlopen verder te brengen. Ook hebben we een goed overzicht van de beschikbare subsidies voor deze innovaties. Daarnaast verzamelen we signalen uit de innovatiesector en zetten, waar nodig, dit bij de overheid door.

Waarom doen we dit?

De veehouderijsector staat voor allerlei uitdagingen, zoals het verlagen van de emissie van CO2. Wij zijn ervan overtuigd dat slimme technologieën helpen om de stallen op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken. Dat is in het belang van dier, boer, omgeving en economie. De laatste jaren komen er steeds meer stalinnovaties beschikbaar. Diverse bedrijven hebben slimme oplossingen ontwikkeld voor een deel van de problematiek. Maar er is een sterke behoefte aan een meer integrale benadering. Bovendien is het van belang om de emissie van ammoniak, fijnstof en CO2 bij de bron aan te pakken. 

De Taskforce

FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO, BAJK, HAS en de provincie brengen hun kennis, netwerk, financiën en nieuwe en bestaande technologische oplossingen bij elkaar. Door een breed netwerk van bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren en disciplines met elkaar in contact te brengen en te activeren werken zij aan slimme en duurzame oplossingen. Door middel van business development brengt de taskforce eventuele hiaten in beeld en draagt ontbrekende schakels aan.

Klik op één van de onderstaande logo's om de website van de organisaties te bezoeken. 

FME Powered by Dutch Technology

provincie Noord-Brabant VNO-NCW Brabant-Zeeland

ZLTO

Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt


Nieuws

Elke melkveehouder in Brabant staat voor grote vraagstukken. Eén ervan is om (stal)emissies te reduceren.

Op papier lijkt het simpel, maar in de praktijk is het oh zo complex! Je kunt zeggen: kies een systeem en klaar. Maar zo simpel ligt het niet. Is er wel een systeem dat voldoet aan de eisen, maar ook past bij mij, mijn bedrijf en mijn koeien? Is het haalbaar en betaalbaar? En zo heb je wellicht meer vragen. Vragen waarop wij, samen met andere melkveehouders, een antwoord vinden.  
 
Je kunt jezelf nu aanmelden voor de (gratis) studiegroep Taskforce Toekomstbestendige Stallen. Wij zoeken met jou naar het beste systeem dat bij jou past. Je kunt contact leggen met melkveehouders die over hetzelfde systeem nadenken en met veehouders die al ervaring hebben met de soortgelijke systemen. Meld je nu aan. Klik hierop!
 
Ben je geen melkveehouder, maar ben je als veehouder ook bezig met dezelfde zoektocht binnen een andere sector? Wij starten binnenkort ook studiegroepen in andere sectoren op. Je kunt je alvast aanmelden. Wij kunnen je in de tussentijd alvast op de hoogte houden met kennis van systemen en je alvast vooruit helpen. Interesse? Klik dan hier! 
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen