Webinar Ammoniakmeetsystemen

31-05-2023

De Taskforce Toekomstbestendige Stallen organiseert op 7 juni een webinar over ammoniakmeetsystemen en realtime monitoren voor veehouders die hier meer over willen weten.

Realtime monitoren is het continu vastleggen van data in bijvoorbeeld een stal. Met realtime monitoren kan de ammoniakuitstoot beter in beeld gebracht worden. Met deze data wordt de afkomst van ammoniak zichtbaar en kan de veehouder daarop gericht aanpakken. Het realtime monitoren is een actueel onderwerp dat kansen biedt voor jou als veehouder en het verduurzamen van de sector.

Onderzoek 

Linda Joosten, Maud van Strien, Rob Thissen en Anouk Vosters, studenten aan de HAS Green Academy hebben voor hun afstudeerproject een onderzoek uitgevoerd naar ammoniakmeetsystemen in de veehouderij, in opdracht van de Taskforce Toekomstbestendige Stallen. Zij hebben hiervoor in beeld gebracht hoe meetspecialisten, toezichthoudende instanties, onderzoeksinstellingen en veehouders hier vanuit hun eigen expertise tegenaan kijken en wat hierover hun meningen zijn. Door deze meningen samen te brengen kan een beeld gevormd worden wat bovengenoemde vier partijen van elkaar nodig hebben om het realtime monitoren tot een succes te maken.

Graag nodigt de Taskforce Toekomstbestendige Stallen veehouders uit voor de bijeenkomst waarin de studenten hun bevindingen van het onderzoek Ammoniakmeetsystemen in de veehouderij toelichten. Dit geeft jou inzicht in de mogelijkheden die er in de nabije toekomst zullen zijn op het gebied van ammoniakmeetsystemen. Tevens zijn er een meetspecialist, een medewerker van een toezichthoudende instantie en een veehouder aanwezig die vanuit hun expertise in gaan op de ammoniakmeetsystemen. Daarnaast is er aan het einde van de bijeenkomst ruimte voor al jouw vragen.

Aanmelden 

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 7 juni 2023 van 14:30 tot 16:00 uur.
Deelname is kosteloos.

Als je je opgeeft via onderstaande link, ontvang je een dag voor het webinar een uitnodiging voor deelname.

Aanmelden

Programma:

• Welkom door Xander Pieterse en Linda Joosten
• De studenten zullen de resultaten van het onderzoek toelichten
• Sprekers over hun kennis en ervaringen;

Jan-Kees Boerman - EMS
Fred Stouthart - Agrarisch adviseur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant
Iwan Gijsbers - Innovatiepark de Vlier
• Rond-de-tafel gesprek
• Ruimte voor vragen en input van ideeën.
• Afsluiting

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bianca Aarts (ZLTO):
E: bianca.aarts@zlto.nl / T: +31 6 185 636 98

Informeer ook je collega’s over deze bijeenkomst. Zij zijn ook van harte welkom.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je je aanmelden voor onze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op via toekomstbestendigestallen@fme.nl of via de website www.landbouwenvoedselbrabant.nl/taskforce. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen