Informatiebijeenkomst omschakelen naar biologische landbouw

26-01-2023
0 reacties

Wil je als melkveehouder meer weten over wat een omschakeling naar biologisch inhoudt? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 15 februari bij het biologisch melkveebedrijf van Paul Schots in Breugel.

Op woensdag 15 februari van 10 – 12.30 uur organiseren FrieslandCampina en de provincie Noord - Brabant een informatiebijeenkomst voor melkveehouders die zich willen oriënteren op omschakelen naar biologische landbouw. De bijeenkomst wordt gehouden op het biologisch melkveebedrijf De Hofstad van Paul Schots in Breugel.

Het gaat goed met de biologische melkstroom. Daarom is FrieslandCampina op zoek naar meer leden die interesse hebben in de omschakeling naar biologisch. De bijeenkomst in Breugel is bedoeld voor melkveehouders die meer willen weten over wat een omschakeling naar biologisch inhoudt. Past het bij jou en je bedrijf? De provincie Noord-Brabant informeert je over welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning bij het omschakelproces. FrieslandCampina neemt je mee in de strategie op het gebied van biologisch. Welke kansen liggen er voor de verwaarding van biologische melk en hoe speelt FrieslandCampina daar op in?

Praktische info en aanmelden

Datum: Woensdag 15 februari 2023
Tijd: inloop vanaf 9:45, start 10:00 tot 12:30 uur.
Locatie: Biologische Boerderij de Hofstad
Adres: Olen 13, 5694 NP Breugel.

De bijeenkomst is kosteloos en geheel vrijblijvend, uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden melkveehouders van FrieslandCampina. Je bent van harte welkom!
Je kunt je tot 12 februari aanmelden door het invullen van onderstaand formulier: 

Aanmelden

Doelgroep: Ondernemers, melkveehouders, die zich willen oriënteren op omschakelen naar biologische landbouw

Aanbod: gratis adviesgesprek en deelname aan de omschakelcursus voor veehouders, georganiseerd door provincie Noord-Brabant. Leveringszekerheid van biologische melk aan FrieslandCampina.

Programma:

  • Uitleg marktontwikkelingen FrieslandCampina; door Jochem Prinsen
  • Wat houdt omschakeling naar biologische melkveehouderij in; door Hanna Pluimes, zelfstandig adviseur biologische melkveehouderij.
  • Paul Schots, biologisch melkveehouder, vertelt hoe hij het omschakeltraject en de biologische bedrijfsvoering ervaart.
  • Nanne Roos Vonk, Provincie Noord – Brabant, vertelt welke ondersteuning melkveehouders kunnen krijgen vanuit de provincie, wanneer zij omschakeling naar biologisch verder willen verkennen.

Aanmelden
 

Inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw

De Provincie Noord Brabant heeft twaalf agrarische bedrijven benoemd die als inspiratiebedrijf dienen voor collega’s die om willen schakelen naar natuurinclusieve landbouw. Eén van deze inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw is biologische boerderij De Hofstad. Neem een kijkje op het bedrijf van Paul Schots:

 

Ambitie provincie

Deze bijeenkomst draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat in 2030 15% van de landbouwgrond wordt benut door biologische boeren. Met deze bijeenkomst wil de provincie er samen met partners voor zorgen dat agrarisch ondernemers die dit willen en kunnen, in staat worden gesteld om over te stappen naar biologische productie. En dat het aandeel daarvan in de Brabantse landbouw toeneemt. Zo levert biologische landbouw een belangrijke impuls aan de verdere verduurzaming van de Brabantse voedselproductie en de kwaliteit van het bodem- en watersysteem. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen