AgriFoodInnovation Meet-Up 30 juni 2022: Reststroomverwaarding

08-06-2022
304 keer bekeken

Op 30 juni organiseert AgriFoodInnovation, een netwerkorganisatie waarin bedrijven en kennisinstellingen in en rondom Brabant samen met overheden werken aan grensverleggende innovaties in agrifood, een Meet-up met als thema: Reststroomverwaarding.

Het thema ‘Reststroomverwaarding’ staat centraal tijdens de eerste Meet-up van AgriFoodInnovation van dit jaar op 30 juni. Naast kennis delen, ervaringen uitwisselen, nieuwe contacten leggen en businesskansen verkennen, wordt ingedoken op de thematiek: 'Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling. Brabant als proeftuin voor de cross-over tussen hightech, agrifood en data.'

Programma

13.30 uur: Ontvangst bij CHV Noordkade Veghel
14.00 uur: Welkom en opening door gespreksleider Elske Verbraak

  • Reststroomverwaarding en tegengaan van voedselverspilling
    • Kansen voor verwaarding van groene grondstoffen tot hoogwaardige voedingsproducten (Toine Hultermans, ToonDevelopment)
    • De route naar het voorkomen van 1 miljoen ton aan verspilling
      (Toine Timmermans, Stichting Samen tegen Voedselverspilling)
  • Ondernemers aan het woord
    Interactief gesprek over het verzilveren van kansen, het aanpakken van uitdagingen en het creëren van oplossingsrichtingen op het gebied van reststroomverwaarding en voedselverspilling, maar ook over beschikbare regelingen en ondersteuningsmaatregelen.

15.10 uur: Pauze
15.30 uur: De samenhang der dingen: AgriFoodInnovation, Innovatieagenda Landbouw en Voedsel provincie Noord-Brabant en Regiodeal Noordoost-Brabant.

Tafelgasten:

  • Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart
  • Roel Schutten, directeur AgriFood Capital BV
  • Kees van Rooij, burgemeester Meierijstad

16.00 uur: Harrij Schmeitz, directeur Stichting Fruit Tech Campus
Is de digitale supply chain ook effectief?

Door velen wordt data delen in de keten nog gezien als een bedreiging. Maar is dat ook zo? Of is delen niet alleen efficiënt maar ook effectief als het gaat om duurzaamheid & foodwaste? Data & Transparantie als kans?

16.35 uur: Conclusies en afsluiting
Elske Verbraak en Ton Hagelstein, programmamanager AgriFood Innovation

16.45 uur: Borrel, hapjes en drankjes

Voor de geïnteresseerden: Een korte tour langs The Chocolate Factory

Ontwikkel je eigen chocoladereep, helemaal verspillingsvrij, en ontdek de wereld van techniek. Leerlingen gaan hier straks mee aan de slag in The Chocolate Factory, een leer-werk ‘experience’ op de Noordkade in de gemeente Meierijstad. Het talent van jongeren benutten, food-bedrijven en onderwijs samenbrengen en innoveren voor meer circulaire voedselketens: het komt samen rondom de levensechte chocoladeproductielijn.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van AgriFoodInnovation.

Direct aanmelden voor de Meet-up?

Dat kan via onderstaande link.

Aanmelden voor de AFI Meet-up op 30 juni

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen