Lekker van Streek: heerlijke gerechten met producten uit onze provincie

11-05-2023
0 reacties

Als iemand weet hoe je smakelijke Brabantse streekgerechten maakt, dan is het Danny Jansen uit Raamsdonksveer. De chef draait al meerdere seizoenen zijn tv-programma Lekker van Streek. Dit seizoen in een nieuw jasje: hij gaat de boer op. Zo zet het programma boeren en tuinders in het zonnetje.

‘Lekker van Streek, Toer de Boer’ is sinds 2 mei wekelijks op dinsdagavond op Omroep Brabant te zien. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO, Provincie Noord-Brabant en Visit Brabant.

Fietsend langs de mooiste ingrediënten

Dit seizoen trapt Danny zich lekker in het zadel om zijn ingrediënten bij elkaar te fietsen. Brabant heeft namelijk verschillende ‘Foodbeleving’ routes. Langs deze routes kom je niet alleen langs mooie plekjes in Brabant, maar je komt ook langs verschillende boeren waar je streekproducten voor een lekkere maaltijd zo kunt kopen. Daar hoor je meteen het verhaal achter deze lokale producten. In Lekker van Streek maakt Danny de heerlijkste gerechten met ingrediënten direct van Brabantse bodem.

Afleveringen, fietsroutes en recepten

Op de website omroepbrabant.nl/lekkervanstreek staan alle recepten en fietsroutes.

Afleveringen online terugkijken kan via de website van Omroep Brabant. Op televisie is Omroep Brabant te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN op kanaal 507.

Ambitie provincie

Het tv-programma Lekker van Streek draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Met Lekker van Streek wil de provincie er samen met partners voor zorgen dat de landbouw- en voedselketen actief bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en ruimtelijke kwaliteit. Zodat de Brabanders de landbouw- en voedselsector waarderen en zij zich daarmee verbonden voelen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen