Voorbereidingen Dutch Food Week in volle gang

08-06-2023
0 reacties

Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is de provincie Noord-Brabant in 2023, net zoals vorig jaar, lead partner van Dutch Food Week.

Dutch Food Week is een campagneweek geïnitieerd door de Topsector Agrifood, en gesteund door het ministerie van LNV én bijna 300 partners. Van boer, supermarkt tot onderwijsinstelling, producent en provincie.

‘Weet wat je eet’

Van 7 tot en met 14 oktober geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood. Het thema van Dutch Food Week (DFW) dit jaar is: Weet wat je eet. Hierbij ligt de nadruk op gezondheid.

Eten van eigen bodem is behalve smaakvol, ook in veel gevallen heel gezond. Meer bewustwording stimuleren over gezonde voedselkeuzes past bij uitstek bij Brabant, omdat we dé voedselprovincie zijn van Nederland. De provincie wil in Dutch Food Week laten zien waar onze gezonde voeding vandaan komt, hoe deze wordt geproduceerd en vooral hoe lekker en gezond dit is.

Activiteiten in Brabant

Wat valt er allemaal te beleven in Brabant op het gebied van gezond en lokaal geproduceerd voedsel? Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt of hoe groeit het? Dit wil de provincie als leadpartner tijdens Dutch Food Week in beeld brengen. Daarom is de provincie bezig met de voorbereiding van diverse activiteiten en evenementen. Hierover binnenkort meer details.

Bent u ook bezig met het organiseren van een event of activiteit? Dan is het de moeite waard om het te gaan plaatsen op het platform van Dutch Food Week. Zo creëren we samen een helder en rijk overzicht van wat er zoal te beleven is in aanloop naar en tijdens Dutch Food Week.

Activiteit aanmelden bij DFW

Ambitie provincie

Dutch Food Week draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Dutch Food Week past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen