Nationale Groente- en Fruitdag: Bossche scholen en provincie stimuleren gezond snacken

12-10-2023
0 reacties

De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard. Door deel te nemen aan de Nationale Groente- en Fruitdag wil een aantal onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch hier samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO een alternatief voor bieden.

Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. Hoog tijd dit anders aan te pakken!

Nationale Groente- en Fruitdag

Studenten kunnen op 12 oktober een gratis appeltje mee pakken bij de ingang van hun school. Deelnemende onderwijsinstellingen, HAS green academy, Koning Willem I College en Yuverta, hopen dat hiermee een impuls wordt gegeven aan een gezonder eetpatroon van hun studenten.

Directieleden openden de dag door het fruit aan hun studenten uit te delen. Appeltelers van boerenclub ZLTO stimuleren een gezonde snack ook. Ze delen werkfruit uit in de hal van het Brabantse provinciehuis en bij het clubhuis van ZLTO aan de fruitboulevard.    

‘Hopelijk worden studenten door deze dag geprikkeld om zich bewuster te zijn van wat ze eten’,  aldus Herman Peppelenbos van HAS green academy namens alle deelnemende organisaties. Met fruitbomen, kratten vol fruit en beachflags wordt de aandacht gevestigd op het lekkere fruit.

Dutch Food Week

Daarmee sloot de Groente- en Fruitdag naadloos aan bij het thema van Dutch Food Week: ‘Weet wat je eet’. Een week, dit jaar van 7 tot 14 oktober, waarin overal in Nederland activiteiten worden georganiseerd om een breed publiek bekend te laten maken met de wereld van food en voedselproductie. De Nationale Groente- en Fruitdag vormt hier een belangrijk onderdeel van.

Naar Dutch Food Week in Brabant

Afbeeldingen

Cookie-instellingen