Brabantse Beste Borrelplank

February 25, 2020
0 comments

 

EUREGA is een samenwerkingsproject van Europese regiopartners die zich inzetten voor het belang van gastronomie in beleid en strategische besluitvorming. In 2018 was Brabant de Europese Regio van de Gastronomie (ERG).

Met We Are Food zette de provincie Noord-Brabant/ FoodUp Brabant het hele jaar verschillende foodthema’s in de spotlights. De provincie Brabant vormde samen met de andere ERG-regio’s in 2018 het EUREGA-project. Uitgangspunt: gastronomie kan veel economische kansen brengen en verdient een sterke plek in Europees, nationaal en regionaal beleid. De negen projectpartners binnen EUREGA zetten zich hiervoor tot en met 2022 gezamenlijk in.

For more information about the Interreg project Eurega in English, visit the EUREGA website.

De stakeholders en partners tijdens een werkbezoek aan Cataloniƫ
Projectpartners en stakeholders tijdens een exchange visit in Barcelona, mei 2019

Doel in Brabant

De Brabantse projectpartners willen 10% meer bezoek aan de regio genereren op het gebied van gastronomie en gastvrijheid. Door de toeristische capaciteit te versterken en het Brabants erfgoed van cultuur, landschap en agrofood zichtbaar te maken, verwachten zij nieuwe banen en een groei van uitgaven in deze sectoren. In deze eerste fase halen ze vooral ideeën op tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland met stakeholders. Deze worden doorvertaald naar actieplannen food & leisure in Brabant.

Deelnemende regio’s

De partners die meewerken aan EUREGA zijn:

  • Municipality of 's-Hertogenbosch (Netherlands)
  • Province of Noord-Brabant (Netherlands)
  • ProAgria Pohjois-Savo (Finland)
  • Northern and Western Regional Assembly (Ireland)
  • Development Agency of South Aegean Region -READ S.A. (Greece)
  • Sibiu County Council (Romania)
  • Hajdú-Bihar County Government (Hungary)
  • IGCAT (Catalunya)
  • Prodeca – Government of Catalonia (Catalonia)

Bekijk de Factsheet Actionplan Noord-Brabant waarin de aanpak van dit EUREGA-project in één oogopslag is te zien. 


Het laatste nieuws:

 

Op de Brabantse beste borrelplank vindt u het beste van Brabant. Het doel is Brabantse producten en plantaardig eten te promoten tijdens de borrel, een populair en bourgondisch eetmoment in Brabant.

Naar aanleiding van onze naam als Europese regio van de gastronomie is Brabant aan de slag gegaan met deze borrelplank. Op deze plank vind je het beste van Brabant. Het doel is Brabantse producten en plantaardig eten te promoten tijdens de borrel, een populair en bourgondisch eetmoment in Brabant.

Aan deze hapjes komt namelijk geen vlees te pas. En ze zijn ook nog eens 80% van Brabantse makelij.

Wat ligt er op deze borrelplank?

Vegetarisch worstenbroodjes, bonenballetjes, falaffelballetjes, geitenkaas met roggebrood, zoetzure minibietjes met honing en gember, groentechips, mosterd, appelstroop en mosterd-honingsaus.

Wat is de volgende stap?

De volgende stap is om de borrelplank 100% Brabants te maken en volledig plantaardig, waar dat nu voor 80% is. In eerste instantie is de marketing erop gericht om de borrelplank op de kaart te krijgen in horecagelegenheden in de hoofdstad van Brabant: Den Bosch.

Tevens liften we mee op de Week zonder vlees, een week waarin er nationale aandacht is voor het eten van vleesvervangers.

De beste Brabantse borrelplank is ontwikkeld door horecagroothandel SligroDutch CuisineVisit Brabant en Food Up Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant).

Meer info: www.bestebrabantseborrelplank.nl


The best Brabant cocktail board

Following our name as the European region of gastronomy, Brabant started working with this cocktail board. On this shelf you will find the best of Brabant. The aim is to promote Brabant products and vegetable food during drinks, a popular and Burgundian food moment in Brabant.

No meat is needed for these snacks. And they are also 80% Brabant-made.

What is on this cocktail board?

Vegetarian sausage rolls, bean balls, falaffel balls, goat cheese with rye bread, sweet and sour mini beets with honey and ginger, vegetable chips, mustard, apple syrup and mustard-honey sauce.

What's the next step?

The next step is to make the cocktail board 100% Brabant and fully vegetable, where it is now 80%. In the first instance, the marketing is aimed at getting the cocktail board on the menu in cafe's in the capital of Brabant: Den Bosch.

We also hitch a ride on Week without meat, a national campaign for promoting alternatives for meat.

The best Brabant cocktail board has been developed by Food Up Brabant (part of the province of Noord-Brabant) and the chefs of dutch-cuisine.

More info: www.bestebrabantseborrelplank.nl.

Images

0  Comments

Cookie settings