Online evenement 'Dag van de duurzame verpakking'

Start

2020-06-22 at 11:00

End

2020-06-22 at 16:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

In samenwerking met vier Food Innovation studenten van HAS Hogeschool organiseert de Gemeente Oss op 22 juni 2020 het landelijke online evenement ‘Dag van de duurzame verpakking’.

Een groot deel van de verpakkingen uit ons keukenkastje en koelkast is afkomstig van lokale verpakkingsbedrijven uit Oss. Deze verpakkingsproducenten zijn als geen ander op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Daarom zal deze dag in het teken staan van duurzame initiatieven en wordt deze verpakkingsbedrijven een podium geboden.

 

Toelichting programma 

Het ochtendprogramma (alleen op uitnodiging) bestaat uit een case met als onderwerp: Toekomstvisie op Verpakkingen. Hierbij wordt in kleine groepen gewerkt aan een verpakkingsvraagstuk onder het motto 'Verduurzamen doen we samen!' Tijdens deze sessie krijg je de mogelijkheid om kennis uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen. De groepen bestaan uit verpakkingsbedrijven uit de regio Oss in combinatie met interessante, landelijke (verpakkings-)bedrijven. Ook studenten van HAS Hogeschool en de Leijgraaf zullen hieraan deelnemen. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een netwerklunch. Hier kan worden nagepraat over de case en kunnen contacten worden gelegd met andere deelnemers onder het genot van een heerlijke lunch! 

Tijdens het middagprogramma word je geïnspireerd door drie sprekers: 

  • The LCA Centre. Onderzoeksbureau, gespecialiseerd in het bepalen van de milieuimpact van verpakkingen 
  • Ariane van Mancius: The future is wasteless: Rethink product and packaging
  • Siem Haffmans: Products that flow: Circulaire business modellen en designstrategieën voor verpakkingen

Wil je jouw kennis op het gebied van duurzaamheid, verpakkingen, trends of circulaire economie verbreden? Meld je dan snel aan voor dit evenement.  

Geïnteresseerd? Voor meer informatie en aanmelden bezoek de website: www.dagvandeverpakking.wixsite.com/event 

Deelname is gratis, aanmelden verplicht! 

0  Comments

Cookie settings