Coronacall #3 met Peter van de Voort en Beatrijs Voorneman

Start

2020-05-27 at 19:30

End

2020-05-27 at 20:15

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

In tijden van Corona zorgen Agri Meets Design (een initiatief van o.a. FoodUp Brabant) en Slow Food Youth Network voor brainfood. Kijk en denk mee! Elke woensdagavond 19.30 uur livestream over voedsel. Woensdag 27 mei gaat designer Beatrijs in gesprek met veehouder en kaasboer Peter van de Voort.

Peter van de Voort runt, samen met zijn vader Jan Dirk, De Groote Voort. Het bedrijf in Lunteren is beter bekend onder de naam ‘Remeker’. Bij Remeker denken mensen vaak aan jersey koeien, ander voer, de bodem, biologisch dynamisch, kaas en ghee én aan het enthousiasme en de passie van vader en zoon. Ook bij Remeker heeft de Coronacrisis een flinke impact. Normaal gesproken gaat de helft van hun kaas naar de horeca. Van de ene op de andere dag misten ze de helft van hun afzet. Gelukkig zien ze wel dat kaasspeciaalzaken meer bestellen waardoor de klap al iets minder heftig is, maar zet deze lijn door? Het zet Peter aan het denken: “Wat is een gezond model voor ons bedrijf? Moet ik wachten tot mijn afzet ooit weer ‘normaal’ wordt, of moet ik mijn verdienmodel aanpassen?”

Beatrijs Voorneman is senior designer bij Reframing Studio. Deze empathische designer heeft een passie voor voedsel/landbouw, luisteren, begrijpen en interpreteren. Kan zij Peter woensdag 27 mei helpen met zijn vraag?

Hoe werkt het?

  • Open Instagram
  • Ga naar het account van Agri meets Design (agrimeetsdesign_nl) en volg ons 
  • Open woensdag iets voor 19.30 u Instagram en ga naar ons account  
  • Klik op de profielfoto en je neemt deel aan de livestream
  • Stel je vragen, maak je opmerkingen en Peter en Beatrijs nemen deze mee in hun gesprek!  

Doe mee!

Ben jij een boer met absolute uitdagingen in Coronatijd of ben je een designer die graag mee denkt (over een bepaald onderwerp)? Stuur een mailtje naar info@agrimeetsdesign.com. En wie weet ben jij de volgende keer of de keer erna onderdeel van de Coronacall! 

0  Comments

Cookie settings