Dutch Food Week kleurt rood-wit

07-07-2022
0 reacties

Inmiddels zijn er veel Brabantse partners uit de agrifoodsector die deel willen nemen aan de Dutch Food Week. Een deel van hen kwam bij het Koning Willem 1 College bijeen om de handen ineen te slaan en samen een scala aan activiteiten te organiseren tijdens de Dutch Food Week in oktober.

Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw en Voedsel was erg enthousiast: “Hopelijk is iedereen, net als ik, teruggekomen met nog meer inspiratie voor een Brabantse invulling van de Dutch Food Week in oktober. Ik heb die avond veel onderlinge verbanden zien ontstaan tussen verschillende activiteiten. Mooi! Samen gaan we Brabant op de kaart zetten als de provincie die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen voedselondernemers en inwoners.”

Dutch Food Week Brabant

De landelijke opening vindt plaats in ’s-Hertogenbosch en de gemeenten Helmond, Meierijstad en Altena hebben vele ondernemers die hun deuren gaan openen en events voor het grote publiek. Het horecaonderwijs heeft samenwerking gezocht met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling voor een heuse Brabantse versie van Masterchef. De biologische sector gebruikt Dutch Food Week om het verhaal te vertellen achter biologische geproduceerd voedsel. De horeca zorgt voor speciale DFW-menu’s, in het Van Gogh National park zijn food-fietsroutes en uiteraard ontbreken de leden van de ZLTO niet om te laten zien wat boeren en tuinders voor Brabant betekenen.

Ook een activiteit in Dutch Food Week?

Dit is slechts een greep uit alles wat er gaat gebeuren in Brabant. Ook aansluiten? Dat kan! Van 8 tot en met 15 oktober geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood. Het thema dit jaar is: ‘Aan tafel!’. Gezondheid, duurzaamheid en een goed leven staan centraal. Bij uitstek thema’s die passen bij Brabant. Een event aanmelden of even sparren over de (gezamenlijke) mogelijkheden? Neem dan contact op via dutchfoodweek@brabant.nl.

Meer informatie vind je ook hier.

In Brabant. Daar gebeurt het!

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen