Vrijdag 23 september vond de opening plaats van de pop-up store die in het teken staat van ons voedsel van vandaag en morgen. Bezoekers kunnen er verschillende technieken ontdekken om voedsel langer houdbaar te houden, innovatieve producten bewonderen én proeven en terecht voor verhalen van lokale foodondernemers. De winkel is de komende 2 maanden geopend voor het brede publiek.
Studenten bemannen de pop-up store
De winkel wordt bemand door studenten Voedsel en Leefstijl van onderwijsinstelling Yuverta Helmond. De studenten zullen tijdens de openingstijden in de winkel stage gaan lopen. Zij hebben verhalen verzameld van allerlei Helmondse voedingsbedrijven over dat wat zij doen op het gebied van voeding en duurzaamheid.
De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en tijdens de Dutch Food Week, waar Brabant groots uitpakt met uiteenlopende activiteiten in de hele provincie, eveneens op zaterdag 8 en 15 oktober.
Food Tech Brainport
Food Tech Brainport is de plek in Helmond waar innovatieve voedselverwerkingstechnologieën in de praktijk worden getest, getoetst en ingezet door ondernemers in food (van startup tot corporate). Deze voedselverwerkingsfabriek van de toekomst opent tijdens de Dutch Food Week, op zaterdag 15 oktober haar deuren. Lees meer.