Dutch Food Week komt eraan

28-09-2023
0 reacties

Het aftellen is begonnen: op 7 oktober begint Dutch Food Week! Een week lang worden er overal in Brabant activiteiten georganiseerd met als thema ‘Weet wat je eet’. Dutch Food Week is een landelijke campagneweek.

Omdat provincie Noord-Brabant leadpartner is en veel van ons voedsel hier vandaan komt, besteedt de provincie extra aandacht aan Dutch Food Week. Overal worden activiteiten georganiseerd, zowel door de provincie als door andere partners.

Verspillingsvrije Week

Al in de aanloop naar Dutch Food Week is het niet stil. Zo was er de Verspillingsvrije Week, van 11 tot en met 17 september, waarin aandacht werd besteed aan het zo duurzaam mogelijk met voeding omgaan en restjes nuttig gebruiken. In het bedrijfsrestaurant van het Provinciehuis gebeurt dit al standaard, maar tijdens deze week werd dit extra belicht door onder meer het fermenteren en drogen van voedsel onder de aandacht te brengen. Ook kregen medewerkers van de provincie tips van cateraar Vermaat hoe zij restjes eenvoudig kunnen verwerken tot nieuwe maaltijden.

Brabantse opening op vrijdag 6 oktober

Voorafgaand aan de daadwerkelijke start van Dutch Food Week, trapt de provincie op 6 oktober af met een Brabantse Borrelplank in Den Bosch waar verschillende ondernemers hun lokale lekkernijen op zullen presenteren. Daarnaast is er die dag de bijeenkomst ’Eet jezelf gezond’ en draait Omroep Brabant uitzendingen van Lekker van Streek.

Blijf op de hoogte

Meer weten over wat er allemaal te doen is tijdens Dutch Food Week? Kijk dan op Dutch Food Week | Landbouw en Voedsel Brabant

Ambitie provincie

Dutch Food Week draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Dutch Food Week past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen