Terugblik Dutch Food Week 2023: bomvol activiteiten voor bewust, gezond en lekker eten

26-10-2023
0 reacties

Op 6 oktober opende gedeputeerde Marc Oudenhoven de Dutch Food Week 2023 door bezoekers van de Uilenburg in Den Bosch een bewust, gezond, maar vooral lekker hapje bij de borrel aan te bieden. Uiteraard gemaakt van producten van Brabantse bodem, en deels gemaakt door tv-chef Danny Jansen.

'Weet wat je eet'

Een dag later barstte de week dan echt los. Met als thema ‘Weet wat je eet’, vonden er talloze activiteiten plaats. Dit alles met het doel mensen ervan bewust te maken dat eten om zoveel meer gaat dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. 

Dat stond gelijk centraal in de bijeenkomst van Brabantse innovatieve ondernemers en studenten bij ‘Eet jezelf gezond’. Onder begeleiding van (voedings)deskundigen onderzochten zij gezamenlijk hoe de landbouw en voedselsector beter in kan spelen op de behoefte in de maatschappij aan een gezonde en gebalanceerde leefstijl.

Leadpartner

Als leadpartner was de provincie Noord-Brabant actief betrokken bij het landelijke initiatief Dutch Food Week. In het provinciehuis werd er nog meer dan anders gekookt met eten uit de moestuin. Ook werd op 12 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag, gratis fruit uitgedeeld. HAS green academy, Koning Willem I College, Yuverta en ZLTO deden mee door de Onderwijsboulevard die dag om te toveren tot Fruitboulevard. 

Verder konden horecastudenten meedoen aan de kookwedstrijd ‘Brabantse Meesterchef’ waarvan de finale op vrijdag 13 oktober was. Op 14 oktober werd de week afgesloten met een ‘Brabant van Boer tot Bord Bustour’. Tijdens deze tour werden ook de Waarde-Ringen uitgereikt aan personen die in positieve zin zijn opgevallen door hun inzet om wederzijdse waardering en begrip tussen boer en burger te versterken. Een prachtige afsluiting van een week die symbool stond voor de ambities van de provincie voor een landbouw- en voedselketen die innovatief, waardevol, circulair en verbonden is.

Meer over de Dutch Food Week 2023? Bekijk onze pagina op dit platform.

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen