De Week van Ons Eten: weet wat je eet

Van 5 tot en met 12 oktober 2024 is het De Week van Ons Eten. Dat is de week waarin we in heel Nederland stilstaan bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Elk jaar laten we tijdens De Week van Ons Eten zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend!

Provincie partner van De Week van Ons Eten

Ook in 2024 is de provincie Noord-Brabant weer partner van De Week van Ons Eten. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur. De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Week bordevol activiteiten

Tijdens deze week brengen we de waarde van ons eten onder de aandacht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Met een scala aan activiteiten, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten, laten we Nederland zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ons voedsel. Daarin komen belangrijke aspecten zoals duurzaamheid, een sociaal leven, de economische en geopolitieke waarde en het bevorderen van een goed leven naar voren.

Bovendien biedt De Week van Ons Eten een platform voor het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en het uitwisselen van kennis. We kunnen leren van elkaar en ook gezamenlijk streven naar respectvolle gesprekken op het gebied van ons voedsel. Of je nu een boerderij, een restaurant of een foodservicebedrijf hebt, samen maken we De Week van Ons Eten!

Landelijk programma 

3 oktober - Officiele opening in Bolsward

4 oktober - Foodcongres

7 oktober - College Boer

9 oktober - Nationale Food Quiz 

10 oktober - Nationale Groente- en Fruitdag

11 oktober - Waarde-Ring

12 oktober - Ontmoet de Boer Dag

Ook binnen de provincie zullen veel activiteiten plaatsvinden. Zodra het programma bekend is, zal het op deze pagina worden gedeeld. 

Kijk op de www.deweekvanonseten.nl voor meer informatie over deze campagneweek.

    Cookie-instellingen