Bakkie Bruis wint Dutch Food Week KickStartShow 2022!

16-02-2022
0 reacties

Van 7 tot en met 14 oktober 2023 was het Dutch Food Week. Dat is de week waarin we in heel Nederland stilstaan bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Elk jaar laten we tijdens deze Dutch Food Week zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend!

Provincie lead partner

Ook in 2023 was de provincie Noord-Brabant weer een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur. De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Week boordevol activiteiten

Door mee te doen aan Dutch Food Week, wil de provincie laten zien wat Brabant op het gebied van voedsel in huis heeft. We waren dan ook in 2023 bij diverse drukbezochte activiteiten betrokken. Zo was er een smaakvolle Brabantse opening aan het begin van Dutch Food Week, in het hartje van centrum Den Bosch. De Nationale Foodquiz vond plaats bij ons Provinciehuis. Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag pakten we uit met met een leuke actie samen met fruittelers. Er was de finale van de Brabantse Meesterchef en Dutch Food Week 2023 sloten we af met een Brabant van Boer tot Bord (bus)toer en de uitreiking van de Waare-Ringen.

We hebben er samen met partners en de Dutch Food Week organisatie een mooie week van gemaakt. Iedereen was uitgenodigd om mee te doen aan de vele activiteiten die tijdens deze week plaatsvonden. Om te ontdekken waar ons eten vandaan komt. Of wat er allemaal bij komt kijken voor het op ons bord ligt. Maar ook welke keuzes je kunt maken. En hoe leuk het is om zelf voedsel te verbouwen, te bereiden en natuurlijk te proeven! 

Kijk op de Dutch Food Week website voor meer informatie over deze campagneweek. 

 

Updates

De provincie Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Vorige week vond de KickStartShow plaats: een evenement waar foodhelden hun foodconcept pitchten aan een deskundig panel om zo hun ondernemerschap een boost te geven.

Slimmer omgaan met ons voedsel

In de Jamfabriek, een bruisende plek voor foodondernemers in Brabant, presenteerden 7 jonge studenten en recent afgestudeerden innovatieve foodconcepten. De inzendingen waren divers: van chips gemaakt van champignonreststromen tot een frisdrank gemaakt van koffie. De concepten hadden een gemene deler: ze zijn allemaal gericht op het slimmer omgaan met (de verwerking van) ons voedsel. Alles eruit halen wat erin zit. Soms letterlijk, zoals bij het concept van Banana Peely Bread: zij maken bananenbrood van onverkoopbare bananen mét schil.

Ondernemerschap stimuleren

Het panel bestond uit Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds). Zij gaven de jonge ondernemers tips en adviezen over het optimaliseren van hun product en het vermarkten ervan. Uit de inzendingen koos het panel een top 3. Ook gaven ze een foodheld een aanmoedigingsprijs.

1e prijs: Bakkie Bruis

Pablo Schultz - student HAS Hogeschool – Bakkie Bruis heeft als missie om een nieuwe manier van koffiedrinken te introduceren met een verrassende koffie-frisdrank: Bakkie Bruis.

2e prijs: Ferver

Cato Pierau - food innovator en oud-student HAS Hogeschool – Ferver ontketent een smaakrevolutie met Ferver: sauzen op basis van gefermenteerde groenten met experimentele smaakcombinaties.

3e prijs: Banana Peely Bread

Een groep van InHolland-studenten – Banana Peely Bread ontwikkelt bananenbrood op basis van onverkoopbare bananen en gebruikt ook de schil voor het product.

Aanmoedigingsprijs: Bitez

Een groep studenten van Universiteit Maastricht – Bitez maakt knapperige chips van champignonrestromen, waardoor dit een gezond en duurzaam alternatief is vergeleken met de andere chips dat in de schappen ligt.

We feliciteren de jonge ondernemers met de prijzen, met in bijzonder HAS Hogeschool student Pablo Schultz van Bakkie Bruis. De KickStartShow terugkijken? Dat kan via deze link.

Op de foto bovenaan dit bericht ziet u de panelleden met Pablo Schultz (1e prijs) en Sacha Kuipers en Cindy Kwako (3e prijs).

Afbeeldingen

Registreren

0  reacties

Cookie-instellingen