Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is de provincie Noord-Brabant in 2023, net zoals vorig jaar, lead partner van Dutch Food Week. Een campagneweek geïnitieerd door de Topsector Agrifood, en gesteund door het ministerie van LNV én bijna 300 partners. Van boer, supermarkt tot onderwijsinstelling, producent en provincie.
Tussen 7 en 14 oktober 2023 gaat de Dutch Food Week plaatsvinden. We zijn nu volop bezig met het voorbereiden van diverse mooie activiteiten in onze regio en zoeken daarbij continu de samenwerking op met iedereen die de agrifoodsector een warm hart toedraagt.
In 2022 werden er tijdens de Dutch Food Week alleen al in Brabant meer dan 100 activiteiten georganiseerd. De hele keten kwam in beweging, om de consument te laten zien dat er hard wordt gewerkt aan ons voedselsysteem van morgen. Bekijk hieronder de aftermovie van Dutch Food Week Brabant 2022.
Wie mag zich de Brabantse Meesterchef van 2023 noemen? Op vrijdag 15 september gaat de tweede editie van deze kookwedstrijd voor de Brabantse chefs van de toekomst van start. De competitie organiseert de provincie Noord-Brabant met Koning Willem I College en stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Lees meer over Toekomstige koks doen mee aan tweede editie Brabantse Meesterchef
Zelf een moestuin starten is leuk. Het maakt de keten van eten heel tastbaar. Je ziet wat nodig is om de oogst te doen slagen. In het kader van de Dutch Food Week 2023 is de provincie Noord-Brabant een eigen bedrijfsmoestuin gestart, grenzend aan het provinciehuis. Lees meer over Weet wat je eet: start een moestuin
Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is de provincie Noord-Brabant in 2023, net zoals vorig jaar, lead partner van Dutch Food Week. Lees meer over Voorbereidingen Dutch Food Week in volle gang
Breda is de winnaar van de Gouden Wortel 2023. De gemeente ontving deze landelijke prijs woensdag 24 mei voor haar ondersteuning van het schooltuinieren in de Week van de Schooltuin. In Breda hebben acht scholen recent een schooltuin geopend en binnenkort komen er nog meer bij. Lees meer over Gemeente Breda kampioen in schooltuinieren
Als iemand weet hoe je smakelijke Brabantse streekgerechten maakt, dan is het Danny Jansen uit Raamsdonksveer. De chef draait al meerdere seizoenen zijn tv-programma Lekker van Streek. Dit seizoen in een nieuw jasje: hij gaat de boer op. Zo zet het programma boeren en tuinders in het zonnetje. Lees meer over Lekker van Streek: heerlijke gerechten met producten uit onze provincie
Ook dit jaar is de provincie Noord-Brabant leadpartner van de Dutch Food Week. In aanloop naar alle activiteiten die gaan plaatsvinden in deze week, van 7 tot en met 14 oktober, was er 19 april een bijeenkomst met Brabantse agrifood-partners. Lees meer over Opnieuw volop plannen voor Brabantse activiteiten in Dutch Food Week
Welke honderd voedselveranderaars zorgen voor beter en duurzamer eten en drinken voor iedereen? Food100 zoekt innovators die de mouwen opstropen en met frisse ideeën de problemen binnen ons voedselsysteem oplossen. Die aanpakkers en denkers zijn hard nodig. Lees meer over Inschrijvingen voor de Food100 van 2023 geopend
Bodyscans, nucleaire tandenborstels, een pil die overtollige vetten en koolhydraten absorbeert? In de Embassy of Food op de Dutch Design Week stond de "Supermarkt van de toekomst" centraal. Gemist? Je kunt de rondleiding nog eens digitaal bekijken. Lees meer over Terugblik op Embassy of Food
Goed eten zit in het DNA van Brabant. Onze provincie heeft een rijke historie op het gebied van voedselproductie, voedselverwerking en gastronomie en een eigen regionale eetcultuur. Onze agrifoodsector is koploper op het gebied van innovatie en verduurzaming. Lees meer over Meerjarige Brabantse foodalliantie zet goed eten op de kaart in Brabant
De provincie Noord-Brabant heeft in de Dutch Food Week WaardeRingen uitgereikt aan drie personen die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen producent en consument te verbeteren. Dalila Sayd, Bram Romme en Henk Kerkers hebben deze ontvangen. Lees meer over WaardeRingen voor Eetschap, HolyCow en Klasseboeren
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.