EUREGA is een samenwerkingsproject van Europese regiopartners die zich inzetten voor het belang van gastronomie in beleid en strategische besluitvorming. In 2018 was Brabant de Europese Regio van de Gastronomie (ERG).
Met We Are Food zette de provincie Noord-Brabant/ FoodUp Brabant het hele jaar verschillende foodthema’s in de spotlights. De provincie Brabant vormde samen met de andere ERG-regio’s in 2018 het EUREGA-project. Uitgangspunt: gastronomie kan veel economische kansen brengen en verdient een sterke plek in Europees, nationaal en regionaal beleid. De negen projectpartners binnen EUREGA zetten zich hiervoor tot en met 2022 gezamenlijk in.
For more information about the Interreg project Eurega in English, visit the EUREGA website.
De Brabantse projectpartners willen 10% meer bezoek aan de regio genereren op het gebied van gastronomie en gastvrijheid. Door de toeristische capaciteit te versterken en het Brabants erfgoed van cultuur, landschap en agrofood zichtbaar te maken, verwachten zij nieuwe banen en een groei van uitgaven in deze sectoren. In deze eerste fase halen ze vooral ideeën op tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland met stakeholders. Deze worden doorvertaald naar actieplannen food & leisure in Brabant.
De partners die meewerken aan EUREGA zijn:
Bekijk de Factsheet Actionplan Noord-Brabant waarin de aanpak van dit EUREGA-project in één oogopslag is te zien.
In Brabant zijn we expert in voedselproductie, lokale producten én genieten van lekker eten. Met het Interregproject EUREGA wil de provincie de aandacht voor de Brabantse eetcultuur vergroten en meer bezoekers trekken naar duurzame aanbieders. Op 14 oktober presenteerden we ons actieplan in Brussel. Lees meer over Trots op Brabants duurzaam eten
Van 10 tot 12 maart bezocht een aantal collega's het Interreg-project EUREGA in Ierland. Dagen waarin veel aandacht was voor de vormgeving en inhoud van de action plans. Lees meer over Brabant geïnspireerd door Galway
Brabant is de afgelopen tijd aan de slag gegaan met het bedenken van een actions plan. De bedoeling is dat het plan in fase 2 van het Eurega-project, na de zomer van 2020, in uitvoering gaat. Lees meer over Het action plan in Brabant
Op de Brabantse beste borrelplank vindt u het beste van Brabant. Het doel is Brabantse producten en plantaardig eten te promoten tijdens de borrel, een populair en bourgondisch eetmoment in Brabant. Lees meer over Brabantse Beste Borrelplank
Gezonder leven en genieten van voedsel uit de buurt; daar zijn we in Brabant goed in, maar hoe doen anderen dat? Lees meer over Brabant leert met EUREGA hoe de Finnen gezond eten
Worstenbroodjes, Brabants bont, 16 sterrenrestaurants: Brabant staat bekend om haar bourgondische cultuur. De gemeente ’s Hertogenbosch en de Provincie werken samen met allerlei organisaties om deze te beschermen en meer uit te dragen. Lees meer over Meer aandacht voor Brabants eeterfgoed
EUREGA website
Nieuwsbrieven
Facebook
Twitter
LinkedIn
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookiestatement. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.
Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.