100 adviseurs gezonde en duurzame voeding

24-02-2021
0 reacties

Om een nieuw voedselsysteem te bouwen is structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden nodig. Daarom hebben Kennispact MBO Brabant (samenwerkingsnetwerk MBO’s in Noord-Brabant), HAS Hogeschool, ZLTO en FoodUp Brabant (namens de provincie Noord-Brabant) de handen ineengeslagen. Dit doen ze onder de naam Beet: Brabant Eet.

Doel is om de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven zodanig te versterken dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de voedseltransitie. Vanuit FoodUp Brabant dragen wij hieraan bij via kennisdeling en door het verbinden van ondernemersvragen aan het onderwijs.   

Updates

Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan vanaf 1 maart aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau. FoodUp Brabant is één van de opdrachtgevers.

In opdracht van JOGG Tilburg, FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) en de makelaars Jong Leren Eten gaan zij aan de slag met de vraag: “Hoe maken we gezonde en duurzame voeding vanzelfsprekend bij Brabantse jongeren en kunnen we ze aanzetten tot het maken van een bewuste voedselkeuze?”.

Tijdens het project van IVN Jongeren Adviesbureau doen leerlingen onderzoek, gaan zij in gesprek met (lokale) experts en bezoeken zij locaties in Brabant waar gewerkt wordt aan duurzaam en gezond eten. Het daaruit volgende advies – een campagne, challenge of nieuw ingerichte schoolkantine? - presenteren zij half april aan de opdrachtgevers. Geïnspireerd door de suggesties en adviezen van de jongeren, kunnen de opdrachtgevers gelijk aan de slag!

Meer informatie

Samen werken we aan een duurzame toekomst. Daarbij is één van de speerpunten van FoodUp Brabant het betrekken van onderwijs en jongeren. Neem contact op met Marcel Webster, mwebster@brabant.nl, voor meer informatie. 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen