Dompel je onder in de wereld van duurzamer eten en produceren. Versterk je kennis en netwerk. Krijg grip op verandering in het voedselsysteem en versnel zelf de transitie!
De FoodUp Academie geeft je een overzicht van het voedselsysteem door je mee op reis te nemen door de hele keten. Het programma van vijf dagen biedt ruimte voor zowel theorie als praktijk, maar ook leren van elkaar is een belangrijk onderdeel. We geven je kennis en inspiratie die je kunt gebruiken in jouw dagelijkse praktijk. Ook werk je samen met andere deelnemers aan jullie eigen ideeën middels een zelf te formuleren opdracht en krijg je toegang tot een breed netwerk van Brabantse voedselveranderaars. De FoodUp Academie is bedoeld voor mensen uit de hele voedselketen, van boer tot consument, die een bovenmatige interesse hebben in voedsel of hier werkzaam in zijn.
De FoodUp Academie neemt 22 deelnemers vijf dagen lang mee op een reis door de hele voedselketen. Hoe kijken zij op dag vijf terug op het programma vol sprekers, bedrijfsbezoeken en leren-van-elkaar? ‘Voor mij voelt dit als een warm bad.’ Lees meer over Elkaar begrijpen, vinden en vasthouden
Door coronamaatregelen is de vierde editie van de FoodUp Academie enkele keren uitgesteld. Vrijdag 17 september gingen de 22 deelnemers dan eindelijk van start. En hoe... Het was een waardevolle kennismaking en een dag vol inspiratie. Lees meer over Vliegende start voor FoodUp Academie
In het licht van de lockdown, de COVID-maatregelen én de wens van deelnemers om de Academie (grotendeels) fysiek, op locatie, te laten plaatsvinden, is besloten om de FoodUp Academie te verplaatsen naar september 2021. Lees meer over FoodUp Academie verplaatst naar najaar 2021
Nina Hoogeveen en Suze van Berloo zijn eerdere deelnemers van de FoodUp Academie. Waarom deden ze mee en wat heeft het ze opgeleverd? Bekijk hun enthousiaste vlogs! Lees meer over Nina en Suze over hun deelname aan de FoodUp Academie
Het versterken van je kennis en netwerk rondom duurzaam eten. Ralf Immens en Diana van Bokhoven hebben hier als oud-deelnemers aan de FoodUp Academie alle ervaring mee. Zij zijn dan ook de organisatoren van de vierde FoodUp Academie. Wie zijn Ralf en Diana en wat drijft hen? Lees meer over In gesprek met organisatoren FoodUp Academie Ralf en Diana
Wie iedere dag druk bezig is met de transitie van het voedselsysteem, kent vast het gevoel ‘ik wou dat het sneller ging’. En daar kun je nu zelf iets aan bijdragen: door de FoodUp Academie cadeau te doen aan iemand uit jouw omgeving. Want uiteindelijk is de voedseltransitie gewoon mensenwerk. Lees meer over Doe de FoodUp Academie cadeau
In januari 2021 start de vierde editie van onze FoodUp Academie. De FoodUp Academie geeft je in vijf academiedagen een overzicht van het voedselsysteem door je mee op reis te nemen door de hele keten. Ga je mee? Lees meer over De FoodUp Academie komt er weer aan!
De FoodUp Academie van 2019 is alweer afgelopen! Marian Schmitz (beleidsmedewerker gemeente Reusel-de Mierden) vertelt over de rode draad op de vierde academiedag. Ilse Theuws (mbo-docent Helicon Den Bosch) neemt je mee naar de laatste academiedag. Lees meer over Ervaringen FoodUp Academie: Marian en Ilse
De vierde FoodUp Academiedag stond in het teken van radicale vernieuwing. Deelnemer Ralf Immens uit Sint Michielsgestel probeert als communitymanager mensen en foodinitiatieven die bijdragen aan de voedseltransitie met positiviteit aan elkaar te verbinden. Lees meer over Radicale vernieuwing op dag vier FoodUp Academie
Op de derde dag van de FoodUp Academie, spraken de deelnemers ’s middags met ambtenaren van het rijk, de provincie en de gemeente. Het was ook de dag waarop in het Brabantse Provinciehuis de politiek de hele dag discussieerde over de Brabantse gevolgen van het stikstofadvies van de commissie Remkes. Lees meer over Deelnemers FoodUp Academie in gesprek met ambtenaren
Half oktober ging de FoodUp Academie op bedrijfsbezoek bij Pluimveebedrijf Coolen in Reusel, het bedrijf van Roel Coolen en zijn broer. Gastspreker was transitie-expert Harry te Riele. Wat viel deelnemer Jeroen Schilders op deze dag op? Lees meer over Jeroen blikt terug op bedrijfsbezoek FoodUp Academie
De deelnemers van de FoodUp Academie zijn over de helft. Wat doet het traject met ze en wat hopen ze te bereiken? We spraken met Gertie Wiertz. Ze werkt als trajectbegeleider zorg bij Curio, school voor beroepsopleidingen (voorheen ROC West-Brabant). Lees meer over FoodUp Academie over de helft: interview Gertie
Vandaag de laatste terugblik op de eerste twee dagen van de FoodUp Academie van dit jaar. Wat hebben deelnemers geleerd? En wat nemen zij nu al mee? We sluiten deze korte serie af met Mira Steenhuis, interim marketing manager. Lees meer over Hoe ervaart Mira Steenhuis de FoodUp Academie?
Met enkele deelnemers van de FoodUp! Academie kijken we deze week terug op de eerste twee dagen. Wat hebben zij geleerd? En wat nemen zij nu al mee tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten? We vroegen het Wendy van Aert, commercieel adviseur (Impact in bedrijf). Lees meer over FoodUp Academie begonnen: interview Wendy van Aert
Deze week kijken we met enkele deelnemers van de FoodUp Academie terug op de eerste twee dagen. Wat hebben zij geleerd? En wat nemen zij nu al mee tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten? We trappen af met Simone Lips en Jens de Visser van start-up People of Tomorrow. Lees meer over In gesprek met Jens en Simone over de FoodUp Academie
Een twintigtal Brabanders begint eind september aan de FoodUp! Academie. Deze derde lichting is een zeer gemêleerd gezelschap. Lees meer over Derde lichting FoodUp Academie staat klaar
Waarom is FoodUp Brabant twee jaar geleden eigenlijk met de FoodUp Academie gestart? We vroegen het Marcel Webster van FoodUp en medeorganisator Diana van Bokhoven. Aanmelden voor de derde editie, dit najaar, kan nog tot 24 juni. Lees meer over ‘Uiteindelijk is de transitie gewoon mensenwerk’
Wat heeft de FoodUp! Academie van dit najaar betekend voor de deelnemers? We blikken terug met twee van hen: Doekele Rienks (43) uit Tilburg en Marieke Holweg (49) uit Rosmalen. Lees meer over Twee deelnemers FoodUp! Academie 2018 blikken terug
De tweede editie van de FoodUp! Academie is in september van start gegaan. We spraken daarom met mede-organisator Diana van Bokhoven over het programma en de ontwikkeling bij deelnemers. En wat het voor haarzelf betekend heeft, als oud-deelnemer. Lees meer over Interview Diana van Bokhoven, mede-organisator FoodUp! Academie
Na een reis door de Brabantse agrofood-sector was zaterdag de slotbijeenkomst van de FoodUp Academie. Deelnemers blikten gezamenlijk terug op het traject en een pitchtraining volgden van Linda Vermaat om de ontstane ideeën nog scherper te krijgen. Ter afsluiting pitchten deelnemers hun plannen. Lees meer over FoodUp! Academie ’17 afgesloten met inspirerende pitches
Deelnemers van de FoodUp Academie 2021 kunnen hier naar de besloten inspiratie-omgeving.
Inloggen
Diana, Ralf, Marcel en Ellen foodupbrabant@brabant.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.