Online kennismaken met Herenboeren

16-04-2020
0 reacties

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf: een Herenboerderij. Hun coöperatie heeft een boer in dienst die verantwoordelijk is voor de productie van voedsel en het beheer van het land. De tweehonderd huishoudens, goed voor ongeveer vijfhonderd monden, delen met elkaar de kosten en alle opbrengsten. 

Behalve aardappelen, groenten, fruit, kruiden en vlees van eigen land, oogsten de Herenboeren ook een gezondere bodem, meer biodiversiteit, nieuwe vrienden en veel gemeenschapszin. Zo ontplooien ze activiteiten voor kinderen, wisselen ze recepten uit, helpen op het land of verzorgen rondleidingen.  

Nederland telt inmiddels 8 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant en minstens 20 initiatieven in oprichting. 

De Brabantse Herenboerderijen:

Steeds meer Nederlanders hebben interesse in het gedeeld eigenaar zijn van zo’n coöperatieve boerderij die in hun dagelijkse voedsel voorziet. FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) is partner van Herenboeren en helpt Herenboeren Brabant mee opschalen.

Updates

Interesse om Herenboer te worden, om gedeeld eigenaar te zijn van zo’n coöperatieve boerderij die in je dagelijkse voedsel voorziet? Maak dan online kennis met Herenboeren door het gratis webinar te volgen op vrijdag 24 april om 20.00 uur.

Nederland telt inmiddels 7 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant (Herenboeren Wilhelminapark, Herenboeren Goedentijd, Herenboeren Op 't Lies, Herenboeren De Groote Heide), en minstens 15 initiatieven in oprichting. Dit laat zien dat steeds meer Nederlanders interesse hebben in het gedeeld eigenaar zijn van zo’n coöperatieve boerderij die in hun dagelijkse voedsel voorziet. FoodUp Brabant helpt Herenboeren Brabant mee opschalen.

Nu het bezoeken van een Herenboerderij even niet kan, komen de Herenboeren naar je toe, en wel online. Op donderdag 16 en vrijdag 24 april houden we vanaf 20 uur een introducerend webinar over Herenboeren, te volgen via het programma Zoom. We geven een algemene introductie, bieden ruimte voor het stellen van vragen en verwijzen je eventueel door naar bestaande initiatieven voor meer gedetailleerde informatie.

Er is per avond plek voor 500 kijkers en vol is vol. Inloggen kan beide avonden via deze link

Update
Wil je één van de Herenboeren webinars terugkijken?
Dat kan via https://www.herenboeren.nl/webinars/

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen