Rondje over de Herenboerderij in Boxtel

10-11-2020
0 reacties

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf: een Herenboerderij. Hun coöperatie heeft een boer in dienst die verantwoordelijk is voor de productie van voedsel en het beheer van het land. De tweehonderd huishoudens, goed voor ongeveer vijfhonderd monden, delen met elkaar de kosten en alle opbrengsten. 

Behalve aardappelen, groenten, fruit, kruiden en vlees van eigen land, oogsten de Herenboeren ook een gezondere bodem, meer biodiversiteit, nieuwe vrienden en veel gemeenschapszin. Zo ontplooien ze activiteiten voor kinderen, wisselen ze recepten uit, helpen op het land of verzorgen rondleidingen.  

Nederland telt inmiddels 8 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant en minstens 20 initiatieven in oprichting. 

De Brabantse Herenboerderijen:

Steeds meer Nederlanders hebben interesse in het gedeeld eigenaar zijn van zo’n coöperatieve boerderij die in hun dagelijkse voedsel voorziet. FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) is partner van Herenboeren en helpt Herenboeren Brabant mee opschalen.

Updates

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf. FoodUp Brabant is partner van Herenboeren en helpt Herenboeren Brabant mee opschalen. Wil je eens een kijkje nemen? Bekijk de video van Herenboeren Wilhelminapark.

 

Appels persen

De leden van Herenboeren Wilhelminapark maakten van de nood een deugd. De fruitoogst dit jaar is enorm, en niet alles kan lang genoeg bewaard of verwerkt. Daarom is een deel van de appeloogst tot sap verwerkt:

 

Meer lezen over de Herenboeren?
Bekijk de pagina Herenboeren op deze website of ga naar www.herenboeren.nl 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen