Innovatieagenda Landbouw en Voedsel van start

04-06-2021
393 keer bekeken

Op de hoogte blijven van het laatste FoodUp-nieuws? Meld je aan voor de maandelijke FoodUpdate!
Eerder verstuurde nieuwsbrieven bekijken? Kijk hier

De provincie heeft samen met REWIN West-Brabant, Brainport Development, AgriFood Capital en de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij een samenwerkingsovereenkomst getekend over innovatie in de voedselketen.

Doel van de innovatieagenda is om het netwerk te versterken van innovatieve bedrijven die samen aan nieuwe innovaties voor de voedselketen werken.

Het ondertekenen van de overeenkomst is een belangrijke stap in de samenwerking tussen Brabantse partners in de voedselketen. Duurzaamheid en circulariteit zijn daarbij leidend. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur: “Door hightech innovaties slim te koppelen aan de uitdagingen in de landbouw en voedselketen kunnen we onze voedselproductie beter in balans brengen op sociaal, ecologisch én economisch niveau.”

Voedselproductie in balans

In de innovatieagenda staan deze Brabantse missies centraal: een duurzamere productie van ons eten, versterking van natuur en landschap en de verbetering van de leefomgeving voor de Brabander. Bovendien moet het leveren van nieuwe waarden een betere beloning opleveren voor de ondernemer. Innovaties zijn de sleutel tot het vervullen van deze missies en maken het mogelijk om nieuwe economie te ontwikkelen voor de toekomst. Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling: “Innovaties zijn de sleutel om oplossingen te vinden voor deze maatschappelijke uitdagingen en een toekomstbestendige economie en landbouw te ontwikkelen richting 2030. Daar gaan we met deze Brabantse partners en de innovatieagenda een impuls aan geven door bruggen te slaan tussen Landbouw en Voedsel, High Tech en Data.”

Concrete thema’s

De Brabantse partners gaan zich richten op innovaties op het gebied van ‘smart farming plantaardig’, ‘smart farming dierlijk’, ‘eiwittransitie’, ‘tegengaan verspilling en reststroomverwaarding’ en ‘future food’. Daar moeten concreet uit te voeren programma’s en projecten voor opgezet worden die bij dragen aan een nieuwe balans. Overigens zijn naast de ondertekenaars ook andere partijen van harte welkom hun toegevoegde waarde te leveren.

Innovatie

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.