Verstuurde nieuwsbrieven bekijken? Kijk hier
Provincie Noord-Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Hier in Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, en dat willen we graag aan Nederland laten zien. Wij roepen Brabantse partners dan ook op activiteiten te organiseren. Lees meer over Dutch Food Week 2022: oproep aan Brabantse partners
“De speerpunten waar FoodUp Brabant zich altijd voor in heeft gezet zijn misschien wel belangrijker dan ooit: het verbinden van boeren en burgers en het betrekken van onderwijs en jongeren. Daarom vinden we het goed om dit onder de duidelijk herkenbare Brabantse vlag te doen.” Lees meer over FoodUp wordt integraal onderdeel van Landbouw en Voedsel Brabant
BAJK, SFYN Brabant en Provincie Noord-Brabant organiseerden op zaterdag 9 april 2022 Met de Boer op Toer #3. Interessante bedrijfsbezoeken bij Tielemans in Boekel en Eigezwijns en Lamperse Hei in Wanroij. Allen bedrijven met elementen uit de kringlooplandbouw. Lees meer over Met de Boer op Toer #3
Op 28 maart ging gedeputeerde Elies Lemkes in gesprek met Marion Kunstt – Verhoeven van Keten Duurzaam Varkensvlees en varkenshouder Rob van der Zanden. Wat zijn de kansen en bedreigingen van brongerichte maatregelen? Lees meer over Agrifoodtalk Keten Duurzaam Varkensvlees
Half maart had gedeputeerde Elies Lemkes-Straver een 'agrifoodtalk' met 30 deelnemers van de SFYN Academie, een interactief lesprogramma voor nieuwsgierige jonge mensen met een passie voor voedsel. Thema: veehouderij en voedselpolitiek. Lees meer over SFYN Academie op excursie in Brabant
Boerschappen wordt een coöperatie. Het netwerk dat ze inmiddels hebben opgebouwd, heeft massaal gekozen om te participeren in de nieuwe coöperatie: zowel de boeren als de consumenten. Een mooi voorbeeld en verrijking voor de Brabantse landbouw- en voedselsector. Lees meer over Boerschappen: van start up naar coöperatie!
Bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek is een natuurinclusieve biologische boerderij. Hoe zit het met het verdienmodel van familie Van den Broek? Laat je inspireren door hun video of bekijk de bedrijfsvideo's van de Brabantse bioboeren Paul Schots, familie Verhulst en Sjaak Sprangers. Lees meer over Bio-boerderij 't Schop
Ben jij akkerbouwer, groenteteler, melkveehouder of vleesveehouder in Noord-Brabant en speelt de gedachte wel eens door je hoofd om de overstap naar biologische landbouw te zetten? Provincie Noord-Brabant biedt begeleiding en ondersteuning bij deze overweging. Lees meer over Brabant gaat voor biologisch
Afgelopen maanden hebben 17 ambtenaren van de provincie Noord-Brabant een dag meegelopen met een jonge boer van het BAJK. En andersom! Enkele ambtenaren en boeren delen hun ervaring. Lees meer over Ambtenaar op stage
Op 6 december is officieel het Agroforestry Netwerk Nederland gelanceerd. Het netwerk gaat agroforestry de komende jaren op de kaart zetten als toekomstbestendige en natuurinclusieve vorm van landbouw. Lees meer over Agroforestry Netwerk Nederland gelanceerd
De FoodUp Academie neemt 22 deelnemers vijf dagen lang mee op een reis door de hele voedselketen. Hoe kijken zij op dag vijf terug op het programma vol sprekers, bedrijfsbezoeken en leren-van-elkaar? ‘Voor mij voelt dit als een warm bad.’ Lees meer over Elkaar begrijpen, vinden en vasthouden
De Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB) wordt blij van agrarische ondernemers die werken aan een duurzame land- en tuinbouw. Projectleider Marjon Krol steekt de loftrompet over VARTA, een initiatief van West-Brabantse broers dat restproducten nieuw leven inblaast – of eigenlijk stoomt. Lees meer over Bloemist verpakt bloemen in hun eigen vezels
Student Nina bedacht een restaurantconcept voor de korte keten. Zij gaat in gesprek met boerin Josien van De Hoeve die waarde toevoegt door schoon, duurzaam en circulair te werken. De CEO van Agrifirm geeft dé ingrediënten voor een ideaal evenwicht in 2030 tussen boeren, maatschappij en overheid. Lees meer over Luister naar de podcast De club van 30 #3
Afgelopen woensdag heeft gedeputeerde Elies Lemkes - Straver stage gelopen bij BAJK voorzitter Gerben Boom. Gerben werkt op akkerbouwbedrijf Straver en nam haar mee naar de oogst van de rode kolen en wortelen. Lees meer over Boer en gedeputeerde lopen stage bij elkaar
Er is grote behoefte aan uitwisseling van kennis onder natuurinclusieve ondernemers. Daarom stelt provincie Noord-Brabant opnieuw €150.000 beschikbaar voor 6 agrariërs die hun kennis en ervaring gaan delen met collega-ondernemers. De regeling is voor vleesveehouders, akkerbouwers en melkveehouders. Lees meer over Regeling inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw opnieuw open
Goed eten doe je in Brabant. Speciaal voor Brabantse agrarische ondernemers die bezoekers ontvangen, is de training ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ ontwikkeld. Meld je aan voor deze gratis training, vertel je verhaal en zet jouw bedrijf op de kaart. Lees meer over Training 'Jouw voedselbeleving in de spotlight'
Twee weekenden in oktober stonden in het teken van 'Iets met Boeren'. Een bijzondere voorstelling op boerderijen in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengt. 'Dit moeten veel meer mensen zien'. Lees meer over Voorstelling Iets met Boeren raakt mensen
Martijn Muskens runt samen met zijn gezin en ouders melkveehouderij Muskens in Drunen. Wat doet hij aan natuurinclusieve landbouw? Dat licht hij kort toe in zijn bedrijfsvideo en hij organiseert 'farmwalks' om collega-boeren te inspireren. Lees meer over Martijn Muskens boert op een natuurinclusieve manier
Het is deze week Dutch Food Week. En wij zijn als dé voedselprovincie van Nederland uiteraard partner. Vandaag, midden in de Dutch Food Week, is het Nationale Groente- en Fruitdag. Doe jij ook mee? Snack met groenten en fruit je middagdip eruit! Lees meer over Nationale Groente- en Fruitdag
Het is deze week Dutch Food Week. En Brabant is als dé voedselprovincie van Nederland uiteraard partner. Dat betekent dat we met verschillende activiteiten extra aandacht vragen voor de (Brabantse) voedselketen in deze week. Lees meer over Brabant partner van Dutch Food Week
Op 8, 9 en 10 oktober was de bijzondere voorstelling ‘Iets met Boeren’ vijf keer te zien op mini-camping De Esrand in Sint Anthonis. In totaal kwamen 250 mensen naar de volledig uitverkochte voorstellingen kijken. Lees meer over ‘Iets met boeren’ maakt indruk
Noord-Brabant heeft 23 Michelinsterren, een foodsector in de top van Europa en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten. Veel om trots op te zijn. En dat willen we graag met je delen! Lees meer over Goed eten in Brabant
In oktober 2021 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een theatervoorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. Er zijn extra kaarten beschikbaar! Lees meer over Extra kaarten Iets met Boeren
Door coronamaatregelen is de vierde editie van de FoodUp Academie enkele keren uitgesteld. Vrijdag 17 september gingen de 22 deelnemers dan eindelijk van start. En hoe... Het was een waardevolle kennismaking en een dag vol inspiratie. Lees meer over Vliegende start voor FoodUp Academie
Willem Verkuijlen en Liza Simons runnen melkveebedrijf Op Den Hoek in De Mortel. Zij zijn in omschakeling naar natuurinclusieve bedrijfsvoering. Hoe doen ze dat? Bekijk hun bedrijfsvideo en laat je inspireren. Lees meer over Een voorbeeld van omschakelen naar natuurinclusief
Angelique Hermens is programmaleider Transitie Buitengebied in de gemeente Sint Anthonis. Lees haar column over het Uitvoeringsprogramma Sint Anthonis 'Prettig leven, nu en in de toekomst!' en de relatie met de unieke theatervoorstelling 'Iets met Boeren'. Lees meer over Column Angelique Hermens
In oktober 2021 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een theatervoorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. De gemeente Sint Anthonis ging in gesprek met Paulien Lenkens, deelnemende speler uit Oploo. Lees meer over Lokale toneelspelers in voorstelling ‘Iets met boeren’
In oktober 2021 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een theatervoorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. Op 3 september start de kaartverkoop. Lees meer over Start kaartverkoop voorstelling ‘Iets met boeren’
Melkveehouder Rasenberg uit Zonzeel gaat een verregaande samenwerking aan met Staatsbosbeheer. Met als doel méér biodiversiteit te combineren met een rendabele bedrijfsvoering. Lees meer over Boer Rasenberg gaat samenwerking aan met Staatsbosbeheer
De familie Verhulst runt al jaren biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve in Etten-Leur. Wat betekent natuurinclusieve landbouw voor hen? Neem een online kijkje op hun bedrijf en laat je inspireren. Lees meer over Op bedrijfsbezoek bij de Hillekens Hoeve
Op donderdag 30 september organiseert het Netwerk Goed Boeren een bedrijfsbezoek over de inzet van maaisels en bokashi voor bodemverbetering. Netwerk Goed Boeren is het netwerk van natuurinclusieve boeren in Brabant. Ga mee kijken bij een collega op het erf en meld u nu aan voor het bedrijfsbezoek. Lees meer over Bedrijfsbezoek Maaisels voor bodemverbetering
Sjaak Sprangers runt samen met zijn vrouw Suzanne een biologisch melkveebedrijf met Jersey koeien aan de rand van nationaal park Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel. Zijn doel is om te laten zien dat melkveehouderij en natuur heel goed samen kunnen gaan. Neem een online kijkje op zijn bedrijf. Lees meer over Op bedrijfsbezoek bij Sjaak Sprangers
Duurzamer kan het bijna niet: Genson verwerkt tweede klasse aardbeien en frambozen in diverse dranken. De Stuurgroep LIB (een samenwerking van de provincie en ZLTO) ondersteunt het prachtige project. 'Maar liefst 300 ton aardbeien krijgen jaarlijks het predicaat 'tweede klasse'.' Lees meer over Genson gebruikt èlke aardbei en framboos
Noortje Krol en Nico Miedema zijn met hun melkveebedrijf De Waaistap in omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Ze melken 250 koeien en hebben 154 ha grond. Wat drijft hen om deze omschakeling te maken en hoe doen ze dat? Neem een online kijkje op hun bedrijf en laat je inspireren. Lees meer over Op bedrijfsbezoek bij De Waaistap
Paul Schots en zijn gezin runnen biologische melkveehouderij De Hofstad in Son en Breugel. Hoe en wat doen zij aan natuurinclusieve landbouw? Neem een online kijkje op hun bedrijf en laat je inspireren. Lees meer over Op bedrijfsbezoek bij Paul Schots
Om voedseleducatie structureel in het basisonderwijs te verankeren, heeft de provincie Noord-Brabant een subsidie van € 150.000 verstrekt aan de regio Noordoost Brabant. In het project Keukenkanjers, o.a. begeleid door het provinciale team FoodUp Brabant, wordt een landelijk handboek ontwikkeld. Lees meer over Provincie verstrekt subsidie aan Voedselonderwijsproject Keukenkanjers
Zes melkveebedrijven in Brabant vervullen een voorbeeldrol voor boeren die natuurinclusief willen gaan werken. Hoe werken zij? En hoe vullen zij hun rol als inspiratiebedrijf in? Lees meer over ‘Je hebt alleen wat lef nodig’
Tijdens het event Food Unplugged presenteerde Nina Hogeveen de Boer tot Bord Ontdekkingstocht. Een restaurantformule gericht op jonge kinderen die Nina heeft ontwikkeld tijdens haar stage en afstudeeronderzoek bij FoodUp Brabant. Lees meer over Boer tot Bord Ontdekkingstocht op Food Unplugged
Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Of het nu gaat om een vader die zijn melkveebedrijf de komende jaren over doet aan zijn dochter die wil innoveren of de supermarktbaas met 700 winkels die met iedereen in de keten een goede relatie nodig heeft. Lees meer over Luister naar de podcast De club van 30!
Woensdag 23 juni was Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur, op veldbezoek in het weidevogelkerngebied de Beerse Overlaet. Hoe borg je een goede samenwerking tussen landbouw en natuur en hoe betrekken we jongeren daarbij? Lees meer over Agrifoodtalk weidevogelbescherming
Gemeenten Reusel-De Mierden, Sint Anthonis en het team van FoodUp Brabant presenteren in oktober de exclusief gemaakte voorstelling ‘Iets met Boeren’. Doel is om meer begrip te realiseren tussen boeren en niet-boeren. Lees meer over Voorstelling Iets met Boeren speelt in oktober
Tijdens het Urban Living Lab Breda Zomerfestival stond 18 juni in het teken van (gerobotiseerde) stadslandbouw. Studenten van verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen presenteerden hun projectresultaten met als uitgangspunt ‘De boer een eerlijk loon, de burger een eerlijk verhaal'. Lees meer over Stadslandbouw Urban Living Lab Breda
Zes agrarische bedrijven gaan als inspiratiebedrijf dienen voor collega’s die om willen schakelen naar natuurinclusieve landbouw. Provincie Noord-Brabant maakt gebruik van hun praktijkervaring vanwege de groeiende belangstelling voor natuurinclusieve bedrijfsvoering en de vragen die daarover leven. Lees meer over Inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw van start
Voedsel verbouwen op je balkon, robots die gewassen verzorgen: de community Gerobotiseerde Stadslandbouw werkt aan kleine en grote revoluties in onze voedselvoorziening. Tijdens het Zomerfestival van het Urban Living Lab Breda presenteren de betrokken studenten wat ze tot nu toe hebben bereikt. Lees meer over De oogst van samen denken en doen
Toneelgroep Jan Vos brengt in juli een reprise van MANSHOLT op 6 prachtige boerenerven. De voorstelling werd in 2014 en 2015 door pers en publiek bejubeld. FoodUp Brabant ondersteunt het toneelstuk MANSHOLT dat gaat over de moed die nodig is om te veranderen. Lees meer over Veranderen vergt moed
De provincie heeft samen met REWIN West-Brabant, Brainport Development, AgriFood Capital en de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij een samenwerkingsovereenkomst getekend over innovatie in de voedselketen. Lees meer over Innovatieagenda Landbouw en Voedsel van start
HAS Hogeschool organiseert in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over Natuurinclusieve landbouw, op maandag 5 juli van 14.00 tot 15.45 uur. Verschillende praktijkvoorbeelden staan centraal. Meld je nu aan! Lees meer over Digitale kennissessie Natuurinclusieve landbouw in de praktijk
Steeds meer Brabanders kopen hun voedsel rechtstreeks bij duurzame boeren. Maak kennis met 4 Brabantse boerenfamilies die lid zijn van de GoodFoodClub en zich inzetten voor natuur, milieu en klimaat op hun bedrijf. Meld je aan voor het webinar van de Brabantse Milieufederatie op 1 juni om 19.30 uur. Lees meer over Webinar GoodFoodClub Natuurinclusief boeren? Het is mogelijk!
Herenboeren Wilhelminapark heeft www.WordHerenboer.nl gelanceerd voor iedereen die geïnteresseerd is in hun Herenboerderij. Zie en lees hoe deze coöperatie draait en sluit eventueel een proefabonnement af, al dan niet voorafgegaan door een online of live rondleiding. Lees meer over WordHerenboer.nl
Het Netwerk Goed Boeren is de laatste maanden flink uitgebreid. Het netwerk van grondgebonden en natuurinclusieve Brabantse boeren heeft deze maand het 30e lid verwelkomd. En dat succes wordt ook erkend door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Lees meer over Netwerk Goed Boeren breidt flink uit
Om gerichter volhoudbare ontwikkelingen en initiatieven in de korte keten te stimuleren is er behoefte aan inzicht. Taskforce Korte Keten en Stuurgroep Landbouw innovatie Brabant (LIB) hebben ontwikkelingen en ervaringen in de korte keten vertaald naar een stimuleringskader voor nieuwe initiatieven. Lees meer over Korte keten ontwikkelingen en stimulering
Netwerk Goed Boeren is een netwerk voor uitwisseling van kennis en inspiratie op het gebied van natuurinclusieve landbouw en bijbehorende verdienmodellen. Op boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek staat de natuur centraal. Lees meer over Goed Boeren-lid uitgelicht: Boerderij ’t Schop
Een lespakket voor het MBO over de toepassing van biodiversiteit en kringlooplandbouw op melkveebedrijven is in samenwerking tussen Wageningen University & Research en bijna alle Nederlandse groene MBO-scholen ontwikkeld. Lees meer over Lespakket Biodiversiteit en Kringlooplandbouw Melkveebedrijven
Er is grote behoefte aan inspirerende voorbeelden en uitwisseling van kennis onder natuurinclusieve ondernemers. Daarom stelt provincie Noord-Brabant maximaal €150.000 beschikbaar voor zes melkveehouders die hun praktijkkennis en ervaring gaan delen met collega-ondernemers. Lees meer over Inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw
Tijdens het IVN Jongeren Adviesbureau gingen 100 leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg aan de slag met de vraag hoe JOGG Tilburg, de makelaars Jong Leren Eten en FoodUp Brabant (provincie Noord-Brabant) gezond en duurzaam eten bij jongeren vanzelfsprekend kunnen maken. Lees meer over Scholieren adviseren over duurzame en gezonde voeding
Groentekwekerij A. van den Einden in Lierop krijgt van de provincie Noord-Brabant de Agrifoodpluim. Het bedrijf is al ruim twintig jaar succesvol met een eigenzinnige, duurzame én biologische teelt van groenten. Dat weten ze bovendien te realiseren op de van nature minder vruchtbare zandgrond. Lees meer over Agrifoodpluim voor duurzame teler op Brabantse zandgronden
De Beste Brabantse Borrelplank, het horecaconcept met 100% plantaardige borrelhappen van Brabantse ondernemers, heeft ook last van de coronacrisis. Daarom stopt FoodUp Brabant voorlopig met dit concept. De organisatie blijft enthousiast over de borrelplank als duurzaam alternatief op de menukaart. Lees meer over Plantaardige Brabantse borrelplank blijft goed concept
Chef-kok Manfred Albrecht uit Eindhoven is één van de 14 genomineerde chefs van de Vegan Masters wedstrijd. Lupine uit de Peel is het belangrijkste ingrediënt voor zijn gerecht vegan ravioli. Deze peulvrucht is ook de basis van het project Lupine op de (menu)kaart. Lees meer over Stem op chef-kok Manfred Albrecht met vegan gerecht van lupine
Studenten van de opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine van het Koning Willem I College en FoodUp Brabant ontwikkelden samen een bijzonder concept: de Boer aan Tafel thuis-lunch. Zo’n 15 studenten bereidden deze week een heerlijke lunch van lokale producten, rechtstreeks van de boerderij. Lees meer over Speciale Boer aan Tafel thuis-lunch
Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB) viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Stuurgroep LIB steunt boeren en tuinders met innovatieve ideeën waarbij duurzaamheid en economische ontwikkeling hand in hand gaan. Lees het interview in Nieuwe Oogst met Geert Wilms, secretaris stuurgroep LIB. Lees meer over Stuurgroep LIB steunt honderden landbouwinnovaties
Doortje Verwey (22) gaat komende half jaar onderzoek doen naar verdienmogelijkheden voor natuurinclusieve melkveehouderijen. Dit doet ze vanuit FoodUp Brabant samen met het team Natuurinclusieve Landbouw van de provincie Noord-Brabant. Lees meer over Doortje onderzoekt verdienmogelijkheden natuurinclusieve melkveehouderij
Noord-Brabant Herenboerenland? Veel mensen zijn het al, nog meer willen het: gedeeld eigenaar zijn van een eigen boerderij. In het westen van Noord-Brabant is wel interesse, maar nog geen initiatief. Dat kan anders! Kom online kennismaken op donderdag 8 april om 20.00 uur. Lees meer over Herenboerderij in West-Brabant?
Vijftien agrariërs volgden afgelopen maanden de cursus Natuurinclusief Ondernemen van HAS Bedrijfsopleidingen, mede mogelijk gemaakt door de provincie. Melissa en Pieter zijn er enthousiast over: ‘Je leert veel, ook van elkaar als deelnemers.’ Komend najaar wordt deze cursus opnieuw gegeven. Lees meer over Cursus Natuurinclusief ondernemen
Op maandagavond 15 maart ging gedeputeerde Elies Lemkes-Straver in gesprek met Robert Maas als voorzitter van het BAJK, Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Elies wilde graag met BAJK in gesprek over de visie van het BAJK om deze mee te nemen in het beleidskader van 2030. Lees meer over In gesprek over het perspectief van de jonge boer
Op 2 maart verzorgden FoodUp Brabant en ZLTO het webinar ‘Hoe spekken maatschappelijke wensen je portemonnee?’ speciaal voor leden van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontact (BAJK). Bekijk het webinar hier terug. Lees meer over Hoe spekken maatschappelijke wensen je portemonnee?
De Ruurhoeve heeft opnieuw stappen gezet met de ontwikkeling van Cholfitty: een unieke kaas die volgens bedenker Walter Ansems goed is voor je cholesterol. Met enthousiasme vertelt hij het verhaal van Cholfitty. ‘Van de 20 klanten kwamen er 15 voor Cholfitty. Kijk, daar doen we het voor.' Lees meer over De Ruurhoeve zet opnieuw stappen met Cholfitty
Netwerk Goed Boeren, het netwerk van natuurinclusieve boeren in Brabant, nodigt boeren van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken. Op 25 maart 2021 is er een digitaal bedrijfsbezoek aan Tuinderij de Es. Meld je nu aan. Lees meer over Bedrijfsbezoek Tuinderij de Es
Als onderdeel van de HAS Food Experience presenteerden HAS studenten hun ideeën en start-ups en gingen hierover in gesprek met gedeputeerde Elies Lemkes-Straver. Lees meer over In gesprek over 4 projecten tijdens HAS Food Experience
Meer dan melkveehouders in en rond het Van Gogh Nationaal Park i.o. hebben zich aangemeld voor het praktijkproject Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij. De Collectieven ANB West- en Midden-Brabant voeren de regeling uit. Lees meer over Ruim 200 aanmeldingen beloningsregeling groener boeren
Op maandag 15 februari won Nina Hogeveen tijdens de thema-track Korte Ketens van Rabobank Food Forward met haar concept ‘De Boer aan Tafel’ de publieksprijs. Nina heeft de eerste ideeën voor dit concept in haar stage bij FoodUp Brabant ontwikkeld. Lees meer over Nina Hogeveen prijswinnaar Rabobank Food Forward
Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan vanaf 1 maart aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau. FoodUp Brabant is één van de opdrachtgevers. Lees meer over 100 adviseurs gezonde en duurzame voeding
Via verschillende sporen betrekt de provincie Noord-Brabant studenten en onderwijs bij de landbouw van de toekomst. Zo is de provincie aangesloten bij de Green Deal Natuurinclusieve landbouw groen onderwijs. In een recent verschenen e-magazine lees je over een aantal Brabantse initiatieven. Lees meer over Natuurinclusieve landbouw en onderwijs
Heb je plannen om een eigen voedselbos aan te leggen? De Brabantse Milieufederatie organiseert weer de online basiscursus voedselbossen vanaf 23 maart én een online masterclass financiering voedselbossen op 26 mei 2021. Meld je nu aan. Deze cursussen zijn mede mogelijk gemaakt door FoodUp Brabant. Lees meer over Online cursussen voedselbossen
Door innovaties te steunen werkt de Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB) aan een duurzame en in de maatschappij verankerde land- en tuinbouw. In 2020 zijn 23 projecten afgerond en is een bijdrage geleverd aan 42 projecten met een innovatie impuls van circa vijf miljoen euro. Lees meer over Landbouw Innovatie in Brabant 2020
Op dinsdagavond 9 februari gingen 7 jongeren van SFYN Brabant online in gesprek met Elies Lemkes-gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur. Er zijn stellingen en meningen gedeeld over communiceren, innoveren en verduurzamen in de landbouw- en voedselketen. Lees meer over In gesprek met Slow Food Youth Network
FoodUp Brabant
Nieuws
Initiatieven
Contact
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.