Verbinden boer en burger

Na de Tweede Wereldoorlog is het beleid er op gericht geweest om voldoende voedsel van goede kwaliteit voor een lage prijs te produceren. Dit is goed gelukt. Keerzijde van het verhaal is onder andere dat er steeds minder mensen direct of indirect werkzaam zijn bij onze voedselproductie. Ons eten wordt veelal geproduceerd in lange voedselketens die voor de consument vaak bestaan uit anonieme partijen. Hierdoor is de afstand tussen boer en consument steeds groter geworden.

Vanuit FoodUp Brabant willen we samen met boeren, burgers en andere partijen uit de keten, komen tot een herwaardering van ons voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld samen op zoek te gaan naar een voedselketen waar iedereen trots op kan zijn (FoodUp Academie) en het organiseren van ontmoetingen met voedselveranderaars (FoodUp Transitietafel). Daarnaast starten we zelf projecten en werken we met mensen en partijen samen die ook bezig zijn om de verbinding tussen boer en burger te versterken (zoals Agri Meets Design, lokaal toneel ‘Iets met Boeren’,  Henri’s Escaperoom, voedseleducatie en korte ketenprojecten zoals Herenboeren). Bij elk project kijken we of we jongeren en het onderwijs een rol kunnen geven.

Hieronder een overzicht van het laatste nieuws dat betrekking heeft op verbinden boer burger.

Cookie-instellingen