Horecaopleiding wordt Herenboer

10-09-2019
0 reacties

Samen met jongeren de toekomst vormgeven, dat is wat FoodUp Brabant graag wil doen. Daarom werken wij op veel terreinen samen met Brabantse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties aan vraagstukken op het gebied van voedsel. 

We organiseren gesprekken met jongeren (Agrifoodtalks), bijeenkomsten gericht op bewustwording (Met de Boer op Toer, Agri Meets Design) en werken samen met het BAJK aan hun jaarprogramma. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen aan bewustwording van jongeren via voedseleducatieprojecten (samen met de regio’s Greenport Venlo, Noordoost-Brabant en Foodvalley, de Nieuwste School) en verbinden we ondernemersvragen aan het onderwijs (Urban Living Lab Breda, AgriFood Innovation Makers, nieuwe verdienmodellen voor boeren). We werken samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven aan Talentontwikkeling van (young) professionals. En we hebben altijd stagiairs die binnen ons team werken aan vernieuwende projecten, zoals Boer aan Tafel.

Updates

De Herenboeren Wilhelminapark hebben een bijzonder nieuw lid: de horecaopleiding van het Koning Willem I College in Den Bosch. FoodUp Brabant initieerde het contact.

Vorig jaar bezochten gespecialiseerde koks Dutch Cuisine de Herenboerderij in Boxtel. Ook bedachten ze recepturen voor producten van de boerderij. Daarna kookten ze die met een aantal leden in de keuken van de school. Dat beviel zo goed, dat meer mogelijkheden tot samenwerking werden onderzocht.

Herenboerenmenu

Dat werd een lidmaatschap van Herenboeren Wilhelminapark. Sinds 1 september kan de opleiding in leerling-onderneming Ons Restaurant wekelijks zo’n twintig Herenboeren driegangenmenu’s serveren. Ze krijgen daarvoor groenten, fruit, eieren en vlees van de coöperatieve boerderij. De jonge koks in opleiding maken hiervan de gerechten. De studenten in de bediening vertellen bij het serveren over de bijzondere weg van grond tot mond.

Draagt bij aan bekendheid

De samenwerking is een voorbeeld van wat FoodUp!-stagaire Iris van der Meer bedoelt met een van haar aanbevelingen: mensen op meerdere manier met je voedselinitiatief en het bestaansrecht ervan in aanraking laten komen.

Naast jongeren komen op deze manier ook ‘lichtgroene’ mensen in aanraking met Herenboeren, als gast van Ons Restaurant. Lichtgroene mensen willen wel bijdragen aan een duurzamere wereld, maar zo dat het weinig gevolgen heeft voor hun dagelijkse manier van leven.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.