100 adviseurs gezonde en duurzame voeding

24-02-2021
0 reacties

Samen met jongeren de toekomst vormgeven, dat is wat FoodUp Brabant graag wil doen. Daarom werken wij op veel terreinen samen met Brabantse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties aan vraagstukken op het gebied van voedsel. 

We organiseren gesprekken met jongeren (Agrifoodtalks), bijeenkomsten gericht op bewustwording (Met de Boer op Toer, Agri Meets Design) en werken samen met het BAJK aan hun jaarprogramma. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen aan bewustwording van jongeren via voedseleducatieprojecten (samen met de regio’s Greenport Venlo, Noordoost-Brabant en Foodvalley, de Nieuwste School) en verbinden we ondernemersvragen aan het onderwijs (Urban Living Lab Breda, AgriFood Innovation Makers, nieuwe verdienmodellen voor boeren). We werken samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven aan Talentontwikkeling van (young) professionals. En we hebben altijd stagiairs die binnen ons team werken aan vernieuwende projecten, zoals Boer aan Tafel.

Updates

Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan vanaf 1 maart aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau. FoodUp Brabant is één van de opdrachtgevers.

In opdracht van JOGG Tilburg, FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) en de makelaars Jong Leren Eten gaan zij aan de slag met de vraag: “Hoe maken we gezonde en duurzame voeding vanzelfsprekend bij Brabantse jongeren en kunnen we ze aanzetten tot het maken van een bewuste voedselkeuze?”.

Tijdens het project van IVN Jongeren Adviesbureau doen leerlingen onderzoek, gaan zij in gesprek met (lokale) experts en bezoeken zij locaties in Brabant waar gewerkt wordt aan duurzaam en gezond eten. Het daaruit volgende advies – een campagne, challenge of nieuw ingerichte schoolkantine? - presenteren zij half april aan de opdrachtgevers. Geïnspireerd door de suggesties en adviezen van de jongeren, kunnen de opdrachtgevers gelijk aan de slag!

Meer informatie

Samen werken we aan een duurzame toekomst. Daarbij is één van de speerpunten van FoodUp Brabant het betrekken van onderwijs en jongeren. Neem contact op met Marcel Webster, mwebster@brabant.nl, voor meer informatie. 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.