Nina Hogeveen prijswinnaar Rabobank Food Forward

25-02-2021
0 reacties

Samen met jongeren de toekomst vormgeven, dat is wat FoodUp Brabant graag wil doen. Daarom werken wij op veel terreinen samen met Brabantse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties aan vraagstukken op het gebied van voedsel. 

We organiseren gesprekken met jongeren (Agrifoodtalks), bijeenkomsten gericht op bewustwording (Met de Boer op Toer, Agri Meets Design) en werken samen met het BAJK aan hun jaarprogramma. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen aan bewustwording van jongeren via voedseleducatieprojecten (samen met de regio’s Greenport Venlo, Noordoost-Brabant en Foodvalley, de Nieuwste School) en verbinden we ondernemersvragen aan het onderwijs (Urban Living Lab Breda, AgriFood Innovation Makers, nieuwe verdienmodellen voor boeren). We werken samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven aan Talentontwikkeling van (young) professionals. En we hebben altijd stagiairs die binnen ons team werken aan vernieuwende projecten, zoals Boer aan Tafel.

Updates

Op maandag 15 februari won Nina Hogeveen tijdens de thema-track Korte Ketens van Rabobank Food Forward met haar concept ‘De Boer aan Tafel’ de publieksprijs. Nina heeft de eerste ideeën voor dit concept in haar stage bij FoodUp Brabant ontwikkeld.

De Korte Keten is een breed onderwerp, dat veel actuele ontwikkelingen binnen de voedselketen raakt. Dit werd duidelijk toen de deelnemers aan de eerste thema-track van Food Forward hun ideeën presenteerden. Onderwerpen als bodemproblematiek, stikstof, maar ook boer-burgerverbinding, biodiversiteit en veranderende consumentenbehoeftes kwamen in de pitches aan de orde.

Het concept 'De Boer aan Tafel' van Nina Hogeveen was één van de vier innovatieve en uiteenlopende ideeën om de voedselketen te verkorten. De andere concepten waren 'Beter eten uit de korte keten', 'Support Your Locals 010' en 'Gelijke Munt'.

Tijdens haar stage bij FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) heeft Nina haar concept Boer aan Tafel bedacht en daarna in een team verder doorontwikkeld. Boer aan Tafel is een restaurantformule waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van producten van lokale producenten. Het moet voedselproducenten letterlijk weer op de kaart zetten. Nina’s droom is om in de toekomst ‘Boer aan Tafel’-restaurants te openen, maar het toepassen van dit idee in bestaande horecazaken is een goede eerste stap. In onderstaand filmpje is haar concept verder toegelicht.

Als prijswinnaar wordt Nina bij de verdere ontwikkeling van haar concept ondersteund door Christiaan Vette (actief als veranderspecialist in de foodsector). Daarnaast mag ze als winnaar van de publieksprijs een podcast laten maken.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.