Nina Hogeveen prijswinnaar Rabobank Food Forward

25-02-2021
0 reacties

Samen met jongeren de toekomst vormgeven, dat is wat de Provincie Noord-Brabant graag wil doen. Daarom werken wij op veel terreinen samen met Brabantse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties aan vraagstukken op het gebied van voedsel. We stellen materialen beschikbaar via de onderwijstoolkit, organiseren gesprekken met jongeren (Agrifoodtalks), bijeenkomsten gericht op bewustwording (Met de Boer op Toer, Agri Meets Design) en werken samen met het BAJK aan hun jaarprogramma. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen aan bewustwording van jongeren via voedseleducatieprojecten en verbinden we ondernemersvragen aan het onderwijs. We werken samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven aan Talentontwikkeling van (young) professionals. 

Updates

Op maandag 15 februari won Nina Hogeveen tijdens de thema-track Korte Ketens van Rabobank Food Forward met haar concept ‘De Boer aan Tafel’ de publieksprijs. Nina heeft de eerste ideeën voor dit concept in haar stage bij FoodUp Brabant ontwikkeld.

De Korte Keten is een breed onderwerp, dat veel actuele ontwikkelingen binnen de voedselketen raakt. Dit werd duidelijk toen de deelnemers aan de eerste thema-track van Food Forward hun ideeën presenteerden. Onderwerpen als bodemproblematiek, stikstof, maar ook boer-burgerverbinding, biodiversiteit en veranderende consumentenbehoeftes kwamen in de pitches aan de orde.

Het concept 'De Boer aan Tafel' van Nina Hogeveen was één van de vier innovatieve en uiteenlopende ideeën om de voedselketen te verkorten. De andere concepten waren 'Beter eten uit de korte keten', 'Support Your Locals 010' en 'Gelijke Munt'.

Tijdens haar stage bij FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) heeft Nina haar concept Boer aan Tafel bedacht en daarna in een team verder doorontwikkeld. Boer aan Tafel is een restaurantformule waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van producten van lokale producenten. Het moet voedselproducenten letterlijk weer op de kaart zetten. Nina’s droom is om in de toekomst ‘Boer aan Tafel’-restaurants te openen, maar het toepassen van dit idee in bestaande horecazaken is een goede eerste stap. In onderstaand filmpje is haar concept verder toegelicht.

Als prijswinnaar wordt Nina bij de verdere ontwikkeling van haar concept ondersteund door Christiaan Vette (actief als veranderspecialist in de foodsector). Daarnaast mag ze als winnaar van de publieksprijs een podcast laten maken.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.