Bakkie Bruis wint Dutch Food Week KickStartShow 2022!

16-02-2022
0 reacties

Samen met jongeren de toekomst vormgeven, dat is wat de Provincie Noord-Brabant graag wil doen. Daarom werken wij op veel terreinen samen met Brabantse onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties aan vraagstukken op het gebied van voedsel. We stellen materialen beschikbaar via de onderwijstoolkit, organiseren gesprekken met jongeren (Agrifoodtalks), bijeenkomsten gericht op bewustwording (Met de Boer op Toer, Agri Meets Design) en werken samen met het BAJK aan hun jaarprogramma. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen aan bewustwording van jongeren via voedseleducatieprojecten en verbinden we ondernemersvragen aan het onderwijs. We werken samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven aan Talentontwikkeling van (young) professionals. 

Updates

De provincie Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Vorige week vond de KickStartShow plaats: een evenement waar foodhelden hun foodconcept pitchten aan een deskundig panel om zo hun ondernemerschap een boost te geven.

Slimmer omgaan met ons voedsel

In de Jamfabriek, een bruisende plek voor foodondernemers in Brabant, presenteerden 7 jonge studenten en recent afgestudeerden innovatieve foodconcepten. De inzendingen waren divers: van chips gemaakt van champignonreststromen tot een frisdrank gemaakt van koffie. De concepten hadden een gemene deler: ze zijn allemaal gericht op het slimmer omgaan met (de verwerking van) ons voedsel. Alles eruit halen wat erin zit. Soms letterlijk, zoals bij het concept van Banana Peely Bread: zij maken bananenbrood van onverkoopbare bananen mét schil.

Ondernemerschap stimuleren

Het panel bestond uit Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds). Zij gaven de jonge ondernemers tips en adviezen over het optimaliseren van hun product en het vermarkten ervan. Uit de inzendingen koos het panel een top 3. Ook gaven ze een foodheld een aanmoedigingsprijs.

1e prijs: Bakkie Bruis

Pablo Schultz - student HAS Hogeschool – Bakkie Bruis heeft als missie om een nieuwe manier van koffiedrinken te introduceren met een verrassende koffie-frisdrank: Bakkie Bruis.

2e prijs: Ferver

Cato Pierau - food innovator en oud-student HAS Hogeschool – Ferver ontketent een smaakrevolutie met Ferver: sauzen op basis van gefermenteerde groenten met experimentele smaakcombinaties.

3e prijs: Banana Peely Bread

Een groep van InHolland-studenten – Banana Peely Bread ontwikkelt bananenbrood op basis van onverkoopbare bananen en gebruikt ook de schil voor het product.

Aanmoedigingsprijs: Bitez

Een groep studenten van Universiteit Maastricht – Bitez maakt knapperige chips van champignonrestromen, waardoor dit een gezond en duurzaam alternatief is vergeleken met de andere chips dat in de schappen ligt.

We feliciteren de jonge ondernemers met de prijzen, met in bijzonder HAS Hogeschool student Pablo Schultz van Bakkie Bruis. De KickStartShow terugkijken? Dat kan via deze link.

Op de foto bovenaan dit bericht ziet u de panelleden met Pablo Schultz (1e prijs) en Sacha Kuipers en Cindy Kwako (3e prijs).

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.