Even voorstellen: Lina van Roessel

21-03-2018
0 reacties

Maak kennis met Lina, onze nieuwe stagiaire! Lina gaat onderzoeken hoe natuurinclusief een rendabel onderdeel van een agrarisch bedrijf kan worden. Je kunt haar meteen goed op weg helpen, want Lina heeft een korte vragenlijst.

Als nieuwe stagiaire bij FoodUp! Brabant wil ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Lina van Roessel en ik ben 19 jaar oud. Sinds 2015 studeer ik Dier- en Veehouderij aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Toen ik mezelf drie jaar geleden inschreef voor deze opleiding had ik geen idee wat ik erna wilde gaan doen. Maar ik woon thuis op een biologisch koeienbedrijf, dus ik kan altijd nog boerin worden dacht ik. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk want er komt veel bij kijken, vooral als je iets ‘anders dan anderen’ wilt doen. En anders doen wij het thuis zeker. Kalfjes bij de koe, weides met bomen en zelf dagverse zuivel maken. Dit allemaal is ook een van de redenen dat ik bij FoodUp! Brabant terecht ben gekomen. Het werk dat FoodUp! Brabant doet voor het verbinden van boeren en burgers is in mijn ogen hard nodig. Voor het imago van de sector maar ook om mensen bewuster maken van wat ze eten en waar het vandaan komt. Dat is ook de reden dat ik ben begonnen met mijn eigen bedrijfje, waarbij ik biologische, lokale en seizoensgebonden producten verkoop.

De komende weken hou ik mij bezig met onderzoek naar natuurinclusieve landbouw. Ik interview boeren en burgers om te kijken hoe natuurinclusieve landbouw een rendabel onderdeel van een agrarisch bedrijf kan worden. Het is belangrijk om te weten wat de burger graag wil, zodat boeren stappen in die goede richting kunnen zetten.
Om zo veel mogelijk mensen te kunnen bevragen heb ik ook een enquête opgesteld. Het zou mij enorm vooruithelpen als u een paar minuutjes de tijd wil nemen om een vragenlijst in te vullen. Alvast heel erg bedankt en ik hoop dat u een klein beetje beeld van mij heeft gekregen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen