Maak kennis met de 10 JUMPers van seizoen 2023/2024

17-10-2023
0 reacties

Na een spannende Pitch Day zijn de tien nieuwe JUMPers voor de 2023/2024-editie bekend! Het zijn 10 ondernemende voedselveranderaars met indrukwekkende dromen om het voedselsysteem van de toekomst vorm te geven. Maak kennis met de nieuwe JUMPers van seizoen 2023/2024.

JUMP heeft als doel pioniers in de agrifoodwereld te helpen om hun ideeën te realiseren. Robert Jan Marringa, programmamanager Netwerken en Clusters van AgriFood Capital, staat te trappelen om met deze jonge en talentvolle voedselveranderaars aan de slag te gaan: “Met JUMP willen we mensen bij elkaar brengen die samen het voedselsysteem toekomstbestendiger willen én kunnen maken. De JUMP Pitch Day is voor mij één van de leukste dagen van het jaar: je proeft, leert en ontdekt dat de wereld van ons voedsel iedere dag innoveert, ontwikkelt en bruist van de steengoede ideeën om het voedselsysteem te veranderen. Samen met onze partners – Rabobank, HAS green academy, Stichting Goeie Grutten, Sligro Food Group en de provincie Noord-Brabant – hebben we in gezamenlijkheid de pitches beoordeeld en de deelnemers geselecteerd.”

Dit zijn ze, de 10 nieuwe JUMPers en hun dromen

  • Oscar de Vries droomt ervan om de impact van voedsel op het klimaat inzichtelijk te maken voor iedereen via een label. 
  • Sandra Einvall (Fikat) wil de Nederlandse eetcultuur verrijken met plantaardige Zweedse lekkernijen.
  • Paul Einerhand (Wild ’n Zilt) droomt van duurzame visserij die loont. 
  • Laura Viaene (Boeren voor Buren) staat voor een gezonde maaltijd op tafel voor iedereen in Nederland. 
  • Do Bongers (Basic Theory Ferments) werkt aan een voedingsmiddelenindustrie waar gefermenteerd eten weer dagelijkse kost mag zijn en duurzaam telen, produceren, verwerken en verpakken de normaalste zaak van de wereld is. 
  • Michael Stelwage (ecologische tuinderij ‘De Tuin van Best’) droomt van het telen van duurzaam verantwoord voedsel voor de lokale bevolking.
  • Marieke Vanthoor (Boslekker) brengt producten naar de markt die lekker zijn zonder schade aan te brengen aan de natuur met behulp van de Nederlandse voedselbossen.
  • Vera Methorst (Passecti) ontwikkelt een pasta gemaakt van insecten voor een toekomstbestendigere voedselketen.
  • Wendy Adriaans (Buiten Eten) wil haar concept Buiten Eten laten groeien en bloeien. 
  • Joris van den Broek (Untamed Kombucha) droomt ervan om de Kombucha-markt met zijn frisse drankjes te veroveren. 

Ambitie Provincie

Talentontwikkelingsprogramma JUMP draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Met JUMP werkt de provincie samen met partners aan talentontwikkeling van huidige en toekomstige professionals in de landbouw- en voedselketen. Hiermee dragen wij bij aan een landbouw- en voedselsector die de Brabanders waarderen en waarmee zij zich verbonden voelen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen