WordHerenboer.nl

12-05-2021
0 reacties

Herenboeren Wilhelminapark heeft www.WordHerenboer.nl gelanceerd voor iedereen die geïnteresseerd is in hun Herenboerderij. Zie en lees hoe deze coöperatie draait en sluit eventueel een proefabonnement af, al dan niet voorafgegaan door een online of live rondleiding.

www.wordherenboer.nl


Wat is een Herenboerderij?

Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf: een Herenboerderij. Hun coöperatie heeft een boer in dienst die verantwoordelijk is voor de productie van voedsel en het beheer van het land. De tweehonderd huishoudens, goed voor ongeveer vijfhonderd monden, delen met elkaar de kosten en alle opbrengsten. 

Behalve aardappelen, groenten, fruit, kruiden en vlees van eigen land, oogsten de Herenboeren ook een gezondere bodem, meer biodiversiteit, nieuwe vrienden en veel gemeenschapszin. Zo ontplooien ze activiteiten voor kinderen, wisselen ze recepten uit, helpen op het land of verzorgen rondleidingen.  

Nederland telt inmiddels 8 Herenboerderijen, waarvan 4 in Brabant en minstens 20 initiatieven in oprichting. FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) is partner van Herenboeren en helpt Herenboeren Brabant mee opschalen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen