Project 'Groentegeneratie van Brabant' van start

07-06-2024
0 reacties

Boerschappen, Vitam, Tommy Tomato en de provincie Noord-Brabant zijn gestart met het project 'De Groentegeneratie van Brabant' met als doel om Brabantse basisschoolleerlingen bewuster te maken van het belang van het eten van groenten. 

De leerlingen maken tijdens het bereiden van een maaltijd gebruik van seizoensgroenten van Boerschappen. Alle groenten komen dus uit de regio. Tijdens de kookles leren de kinderen hoe de groente groeit, waar deze goed voor is en van welke boer de groente komt.  Daarnaast vertellen boeren in de klas of via een filmpje iets over de producten die zij telen en wordt daarmee voor de leerlingen nog duidelijker waar hun groenten vandaan komen.

De belangstelling voor dit project is groot; de afgelopen weken is er al met 36 klassen gekookt op verschillende scholen en een groot aantal andere scholen heeft aangegeven belangstelling voor dit project te hebben. 

 Voedseleducatie 

De provincie Noord-Brabant ondersteunt voedseleducatie bijvoorbeeld via het bovenstaande project de 'Groentegeneratie van Brabant' en het project Smikkelen van Eetbaar Groen. Daarnaast ondersteunt zij het netwerk van mensen en partijen die met voedseleducatie bezig zijn. 

Afbeeldingen

Kijk hier de video van de Groentegeneratie

Cookie-instellingen