Brabants borrelen op z’n best

14-12-2020
0 reacties

De Beste Brabantse Borrelplank staat inmiddels op de bezorg- en afhaalkaart van verschillende Brabantse restaurants. Hiermee blijft FoodUp Brabant lokale voedselproducenten steunen én plantaardig eten stimuleren.

De Beste Brabantse Borrelplank is een bourgondische borrelplank, boordevol heerlijke, plantaardige happen die gemaakt zijn in Brabant. Denk aan een bitterbal van oesterzwam, vegetarisch worstenbroodje of heerlijk falafelballetje. Precies het soort plantaardige eiwitten die het Voedingscentrum en De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur adviseren om vaker te eten. Om deze verandering makkelijker te maken en de productie én consumptie van plantaardige eiwitten te verhogen, heeft FoodUp Brabant de Beste Brabantse Borrelplank ontwikkeld: 100% plantaardig en 100% Brabants. Goed voor mens, dier en omgeving. Dat is Brabant op zijn best!

Duurzaam, gezond en eerlijk

FoodUp Brabant is een team van de provincie Noord-Brabant dat werkt aan een robuust voedselsysteem, waarbij gezond, eerlijk en duurzaam eten centraal staat. Voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving én een eerlijke prijs oplevert voor de boer, zoals de Beste Brabantse Borrelplank dat doet. Via Visit Brabant laten we zien dat Brabant toonaangevend is in de plantaardige eiwitbranche en zetten we producten en producenten in de spotlight. Door de huidige corona-situatie streven we niet naar meer verkooppunten van de Beste Brabantse Borrelplank, maar willen we de mensen thuis bereiken. Hun bewustzijn vergroten dat je ook anders kunt borrelen: duurzaam, gezond en eerlijk met lekkere plantaardige borrelhapjes.    

Restaurants

De Beste Brabantse Borrelplank is te bestellen bij Brasserie Cé en bij Bistro Calypso. Binnenkort verkrijgbaar bij meer horeca-gelegenheden. 
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen