Wat is waar en niet waar over voedselverspilling?
Klopt. Veel te veel. Maar er is ook goed nieuws; door de boodschap steeds te herhalen worden mensen zich bewuster en verandert langzaam het gedrag en dus ook het aantal kilo’s.
Jazeker. Het weggooien van voedsel zorgt voor verkwisting van waardevolle en vaak schaarse hulpbronnen. Voedselverspilling draagt bij aan klimaatverandering; per kilo geproduceerd voedsel komt 4,5 kilo CO2 vrij.
Meer dan 55.000 ton voedsel wordt jaarlijks in de horeca weggegooid. Dat zijn 83 miljoen borden eten. Puur omdat de klant een te grote portie krijgt en die niet op eet.
Jaarlijks gooit iedere Nederlandse consument gemiddeld voor 120 euro aan voedsel in de vuilnisbak; eten waar vaak maar weinig aan mankeert. In de gehele voedselindustrie wordt ook nog eens 2,5 miljard verspild.
De meest weggegooide producten zijn brood en deegwaren, zuivel, groente, fruit en aardappelen.
Wie zijn wij?
De uitdaging
Initiatieven
Kopen
Bewaren
Koken
Nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.