Feiten voedselverspilling

Wat is waar en niet waar over voedselverspilling?

34 kilo per persoon per jaar?

Klopt. Veel te veel. Maar er is ook goed nieuws; door de boodschap steeds te herhalen worden mensen zich bewuster en verandert langzaam het gedrag en dus ook het aantal kilo’s.

 

 

 

Is verspilling slecht voor het milieu?

Jazeker. Het weggooien van voedsel zorgt voor verkwisting van waardevolle en vaak schaarse hulpbronnen. Voedselverspilling
draagt bij aan klimaatverandering; per kilo geproduceerd voedsel komt 4,5 kilo CO2 vrij.

 

Wat gooit de horeca weg?

Meer dan 55.000 ton voedsel wordt jaarlijks in de horeca weggegooid. Dat zijn 83 miljoen borden eten. Puur omdat de klant een te grote portie krijgt en die niet op eet.

 

 

 

Wat gooien we aan geld weg?

Jaarlijks gooit iedere Nederlandse consument gemiddeld voor 120 euro aan voedsel in de vuilnisbak; eten waar vaak maar weinig aan mankeert. In de gehele voedselindustrie wordt ook nog eens 2,5 miljard verspild.

 

Wat verdwijnt het meeste in de afvalbak?

De meest weggegooide producten zijn brood en deegwaren, zuivel, groente, fruit en aardappelen.

 

 

 

 

Cookie-instellingen