Bedrijfsbezoek Tuinderij de Es

09-03-2021

Bij natuurinclusieve landbouw produceren agrariërs voedsel en gewassen in harmonie met milieu, natuur en landschap. Zij doen dit door natuurlijke processen in de bedrijfsvoering te integreren, te zorgen voor een gezond bodem- en watersysteem, een aantrekkelijk landschap en meer biodiversiteit, passend binnen een economisch rendabele bedrijfsvoering.

Steeds meer agrarische ondernemers voelen zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van de leefomgeving. Ze willen meer aandacht schenken aan de kwaliteit van bodem en water, minder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken en meer ruimte geven aan planten en dieren. Een natuurinclusieve werkwijze maakt dat mogelijk.

De provincie biedt begeleiding en ondersteuning aan. Veehouders krijgen subside voor een ondernemerscoach die hen helpt bij het maken van een bedrijfsplan voor de omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Daarnaast geeft de provincie financiële ondersteuning via een kooperfpachtconstructie, aan boeren die grond nodig hebben. De subsidie is ook beschikbaar voor samenwerkende boeren waarvan er minimaal één veehouder is.

Updates

Netwerk Goed Boeren, het netwerk van natuurinclusieve boeren in Brabant, nodigt boeren van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken. Op 25 maart 2021 is er een digitaal bedrijfsbezoek aan Tuinderij de Es. Meld je nu aan.

Tuinderij de Es is een begrip in Brabant. Op de biologische tuinderij in Haaren wordt al 40 jaar gewerkt met veel aandacht voor natuurlijke processen en een gezonde bodem. Daarbij richt Tuinderij de Es zich nadrukkelijk op directe verkoop aan de consument.

Eigenaar Bart Pijnenburg vertelt tijdens het webinar over zijn ervaringen, de relatie met zijn klanten en hoe meerwaarde ontstaat door de consument mee te nemen in het verhaal van tuinderij.

Aanmelden webinar

Tuinderij de Es

Ondernemers Bart Pijnenburg en Daniëlla de Winter runnen sinds 2012 de tuinderij. De basis van het bedrijf is de gezamenlijke visie om op een natuurinclusieve manier gezond en lekker voedsel te produceren. De tuinderij is uitgegroeid tot een multifunctioneel bedrijf met directe verkoop aan de consument via de eigen winkel, daarnaast staat Tuinderij de Es wekelijks op de biologische markt in Den Bosch.

Tuinderij de Es zoekt op allerlei manieren actief naar verbinding met de omgeving. Zo is er ook een zorgtak en ze organiseren sinds 2015 jaarlijks het Food Festival de Es. Door de korte keten afzet en direct contact met de consument is er veel aandacht voor de wens van de klant en de vraag uit de maatschappij.

Praktische informatie 

De bijeenkomst wordt op 25 maart 2021 gehouden. Deelname aan het webinar is na aanmelden via deze link gratis

Datum: 25 maart 2021
Tijd: 20.00 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Online via ZOOM

Netwerk Goed Boeren

Het Netwerk Goed Boeren is hét netwerk van natuurinclusieve boeren in Brabant. Brabantse boeren en boerinnen die actief werken aan een grondgebonden, natuurinclusieve landbouw. In de gehele bedrijfsvoering streven zij ernaar zoveel mogelijk rekening te houden met de natuur, biodiversiteit en landschap te versterken en slim met de natuur samen te werken. En hiermee een product te maken en een boterham te verdienen.

Het netwerk wordt actief ondersteund door de Brabantse Milieufederatie en FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant).

Afbeeldingen

Cookie-instellingen