Om een nieuw voedselsysteem te bouwen is structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden nodig. Beet! is een initiatief van Kennispact MBO Brabant in samenwerking met vier mbo-instellingen (Yuverta, Curio, Koning Willem I College en Summa College), 50 bedrijven, vijf samenwerkingsorganisatie in de agrifood sector, drie hbo-instellingen (HAS Green Academy, AVANS hogeschool, Fontys hogeschool) en de provincie Noord-Brabant. Deze partijen willen samen nieuwe kennis ontwikkelen en studenten opleiden voor nieuwe beroepen in een duurzame voedselketen.
Met 'n hapje van een ‘petit boer’ aangereikt door bezorgrobot Bella Bot, markeerde gedeputeerde Elies Lemkes de officiële start van Beet! (Brabant Eet); de Brabantse samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven om jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de agrifoodsector van de toekomst. Lees meer over Beet! samenwerking officieel van start
Wat eten wij in de toekomst en hoe wordt dat geproduceerd? Hoe kunnen technische en sociale innovaties bijdragen aan het gewenste landbouw- en voedselsysteem? Deze vragen staan centraal in de Challenge Innovation Makers Agrifood voor studenten. Lees meer over Challenge Innovation Makers Agrifood van start
Het ministerie van OCW heeft twee miljoen euro subsidie toegekend uit het Regionaal Investeringsfonds MBO aan Beet! Beet! staat voor Brabant Eet, de nieuwe samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in de agrifood sector in Brabant. Lees meer over Nieuwe samenwerking onderwijs en agrifoodsector in Brabant
Een lespakket voor het MBO over de toepassing van biodiversiteit en kringlooplandbouw op melkveebedrijven is in samenwerking tussen Wageningen University & Research en bijna alle Nederlandse groene MBO-scholen ontwikkeld. Lees meer over Lespakket Biodiversiteit en Kringlooplandbouw Melkveebedrijven
Studenten van de opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine van het Koning Willem I College en FoodUp Brabant ontwikkelden samen een bijzonder concept: de Boer aan Tafel thuis-lunch. Zo’n 15 studenten bereidden deze week een heerlijke lunch van lokale producten, rechtstreeks van de boerderij. Lees meer over Speciale Boer aan Tafel thuis-lunch
Vijftien agrariërs volgden afgelopen maanden de cursus Natuurinclusief Ondernemen van HAS Bedrijfsopleidingen, mede mogelijk gemaakt door de provincie. Melissa en Pieter zijn er enthousiast over: ‘Je leert veel, ook van elkaar als deelnemers.’ Komend najaar wordt deze cursus opnieuw gegeven. Lees meer over Cursus Natuurinclusief ondernemen
Als onderdeel van de HAS Food Experience presenteerden HAS studenten hun ideeën en start-ups en gingen hierover in gesprek met gedeputeerde Elies Lemkes-Straver. Lees meer over In gesprek over 4 projecten tijdens HAS Food Experience
Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan vanaf 1 maart aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau. FoodUp Brabant is één van de opdrachtgevers. Lees meer over 100 adviseurs gezonde en duurzame voeding
Via verschillende sporen betrekt de provincie Noord-Brabant studenten en onderwijs bij de landbouw van de toekomst. Zo is de provincie aangesloten bij de Green Deal Natuurinclusieve landbouw groen onderwijs. In een recent verschenen e-magazine lees je over een aantal Brabantse initiatieven. Lees meer over Natuurinclusieve landbouw en onderwijs
Op WereldPeulvruchtenDag 10 februari zet Lekker Lupine de nog onbekende lupineboon in de spotlight. In het project 'Lupine op de kaart' van Innovatiehuis De Peel en FoodUp Brabant werken Bijzonder Brabants, top-koks en onderwijs samen om lupine meer bekend te maken als lokaal, duurzaam voedsel. Lees meer over Lupine bonen van eigen bodem tijdens WereldPeulvruchtenDag
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.