De landbouw natuurinclusiever maken en de bodemkwaliteit verbeteren, dat zijn twee belangrijke opgaven waar boeren voor staan. Maar zeker zo uitdagend is het om consumenten via nieuwe, aantrekkelijke en lekkere producten de boer voor zijn inspanningen te belonen. FoodUp Brabant denkt dat dat kan. Op een manier waarvan de boer en de bodem beter worden. Het resultaat is het Frietje Precies, dat we in 2019 met teler Jacob van den Borne en ontwerpbureau Ultra Ultra hebben ontwikkeld.
Frietje Precies is:
Kortom, friet waar de Brabantse boer, de Brabantse bodem en de Brabander zelf blij van worden.
Op vrijdag 19 januari 2024 is op de Internationale Grüne Woche in Berlijn het museum ‘Land of Future Food’ geopend door minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de gedeputeerden van de twaalf provincies en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Lees meer over Provincie Noord-Brabant in Museum 'Land of Future Food' op de Grüne Woche
De provincie Noord-Brabant is altijd aanwezig op de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Dé toonaangevende internationale vakbeurs op het gebied van voedsel, land- en tuinbouw is the place to be voor de landbouwsector. De Grüne Woche vindt plaats van 19 tot en met 28 januari 2024. Lees meer over Brabant op de Internationale Grüne Woche
Studenten van de opleiding Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool hebben de afgelopen 20 weken gewerkt aan een toeristisch concept voor het buitengebied van Reusel-Zuid. FoodUp Brabant was opdrachtgever. Zij deed dit in samenspraak met een aantal ondernemers en bewoners uit het buitengebied. Lees meer over Avans studenten ontwikkelen toeristisch concept voor ondernemers Reusel-Zuid
Vier studenten van Avans Hogeschool hebben het consumentenconcept 'In the mood for Fresh, Frozen & Fast' gepresenteerd. Dit voedselconcept voor 2030 is gebaseerd op de wensen van hun eigen generatie. FoodUp Brabant en Het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw waren de opdrachtgevers. Lees meer over Avans studenten presenteren consumentenconcept voor 2030
In het magazine FOOD Locaties Nederland vertellen Paul van Zoggel (Van Den Borne Aardappelen) en Wim Coenraadts (FoodUp Brabant) over de ontstaansgeschiedenis van het bodem- en boervriendelijke Frietje Precies en welke obstakels vraaggerichte innovatie ondervindt op weg naar de markt. Lees meer over Frietje Precies: Innovatie op eigen kracht
Tijdens de Den Bosch DataWeek gaf Paul van Zoggel een presentatie over Frietje Precies; 't frietje dat goed is voor de Brabantse boer én bodem. Bekijk het verhaal over dit bijzondere frietje, gekoppeld aan data en de Boerderij van de Toekomst. Provincie Noord-Brabant ondersteunt deze ontwikkelingen. Lees meer over Frietje Precies en Boerderij van de Toekomst op Den Bosch Dataweek
Van 26 t/m 31 oktober wordt de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Op vrijdag 30 oktober staat 'De boerderij van de toekomst' door Paul van Zoggel op het programma. Ben jij er (online) bij? Lees meer over Frietje Precies op Den Bosch Data Week
Eten en drinken op 50 m hoogte met een weids uitzicht. Het kan in het Smakenrad in ‘s-Hertogenbosch. Genieten in één van de 35 dichte gondels van het Reuzenrad. Met het Frietje Precies ondersteunt FoodUp Brabant dit unieke horecaconcept. Lees meer over Bourgondisch Brabants genieten op 50 meter hoogte
Kunnen jullie als vervolg op Frietje Precies nog andere producten bedenken die passen bij strokenteelt en het zo bekender maken? Dit vraagstuk van FoodUp Brabant was een van de onderwerpen waarmee groepen derdejaars HAS-studenten aan de slag gingen bij de minor Wereldwijde voedseldialoog. Lees meer over HAS-studenten buigen zich over doorontwikkeling Frietje Precies
Frietje Precies is een van de vier genomineerden voor de belangrijkste horecaprijs voor duurzame innovatie. De uitreiking van de Duurzaamheid Award / Karel de Vos van Horecava vindt plaats op 13 januari in Amsterdam. Lees meer over Nominatie Horecava Duurzaamheid Award voor Frietje Precies
www.frietje-precies.nl
FoodUp Brabant Jacob van den Borne UltraUltra Zaandam
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.