Welke schakels legt ons voedsel af voordat het op ons bord komt? In de videoserie De keten van eten nemen we een kijkje achter de schermen van bedrijven die zorgen voor gezond, duurzaam en lekker voedsel.
De toekomst van de landbouw– en voedselketen is belangrijk voor ons allemaal. In deze videoserie willen we laten zien dat de voedselketen bestaat uit verschillende schakels die weer afhankelijk van elkaar zijn. Zie het als een estafette waarin alle schakels een bijdrage leveren om de eindstreep te halen: gezond, duurzaam en lekker eten op jouw bord. In deze serie brengen we steeds een stukje van de keten in beeld. Waarbij de ene schakel een vraag of een boodschap meegeeft aan de volgende schakel.
Abonneer je voor een pushbericht op ons Youtubekanaal: Landbouw en Voedsel Brabant.
Dit doen we omdat we als provincie samen met alle partijen willen bouwen aan een duurzame voedselketen. Zo geven we samen de toekomst van ons voedsel door.
Heb jij zelf ook ideeën of heb je een mening over onderwerpen die de Brabantse landbouw- en voedselketen aangaan? Stuur dan een mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl .
Welke schakels legt ons voedsel af voordat het op ons bord komt? In deze videoserie nemen we een kijkje achter de schermen van bedrijven die zorgen voor gezond, duurzaam en lekker voedsel. Lees meer over Introvideo: De keten van eten
In de eerste aflevering van De keten van eten nemen we een kijkje bij zaadveredelaar Rijk Zwaan en groenteteler Oirschot Organics. Hoe zorgen zij dat de sla en tomaten op ons bord duurzaam en gezond worden geproduceerd? En wat komt daar allemaal bij kijken? Lees meer over Aflevering 1: Genetica veredeling en land- en tuinbouw
In aflevering 2 van De keten van eten staan we stil bij de primaire voedselproductie bij Melkveehouderij van Poppel, die het stokje doorgeeft aan vleesverwerker Vion. Op welke duurzaamheid zetten zij in bij hun aandeel in de keten? Lees meer over Aflevering 2: Voedselproductie- en verwerking
In deze aflevering zien we hoe Royal Cosun komt tot een duurzame voedselverwerking. En zelfs van hun bietenpulp verpakkingen maken voor hun eindproduct suiker. Zij geven het stokje door aan Agrifirm, die laten zien dat er nog een 2e kans is voor reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Lees meer over Aflevering 3: Voedselverwerking en veevoerproductie
In deze aflevering zien we hoe frietjesproducent Lamb Weston waarde toevoegt aan de aardappel door er mooie producten van te maken. Dit doen zij door boeren te helpen met duurzaam telen en samen te werken in de hele keten. Boerschappen staat op hun beurt tussen de boer en de consument in. Hoe zorgen zij er iedere week voor dat hun maaltijdboxen duurzaam, gezond en lekker zijn? Lees meer over Aflevering 4: Voedselproductie- en handel
In deze aflevering zien we hoe eiergroothandel Kwetters de verbindende schakel is tussen de kippenboer en de supermarkt met een relatief duurzaam product. De Verspillingsfabriek verduurzaamt de keten door het verzamelen van rest- en bijstromen, en daar nieuwe producten van te maken die weer terug op de markt komen. Lees meer over Aflevering 5: Handel en retail/restaurant
De laatste 2 schakels van de keten komen aan bod. We zien hoe supermarktketen Jumbo verspilling tegengaat en een circulair product maakt. Zij geven het stokje door aan de consument op de markt met de vraag wat zij belangrijk vinden als het gaat om landbouw en voedsel. Lees meer over Aflevering 6: retail en consumenten
Welke honderd voedselveranderaars zorgen voor beter en duurzamer eten en drinken voor iedereen? Food100 zoekt innovators die de mouwen opstropen en met frisse ideeën de problemen binnen ons voedselsysteem oplossen. Die aanpakkers en denkers zijn hard nodig. Lees meer over Inschrijvingen voor de Food100 van 2023 geopend
Ook dit jaar is de provincie Noord-Brabant leadpartner van de Dutch Food Week. In aanloop naar alle activiteiten die gaan plaatsvinden in deze week, van 7 tot en met 14 oktober, was er 19 april een bijeenkomst met Brabantse agrifood-partners. Lees meer over Opnieuw volop plannen voor Brabantse activiteiten in Dutch Food Week
Als iemand weet hoe je smakelijke Brabantse streekgerechten maakt, dan is het Danny Jansen uit Raamsdonksveer. De chef draait al meerdere seizoenen zijn tv-programma Lekker van Streek. Dit seizoen in een nieuw jasje: hij gaat de boer op. Zo zet het programma boeren en tuinders in het zonnetje. Lees meer over Lekker van Streek: heerlijke gerechten met producten uit onze provincie
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.