The Protein Showcase (Floriade 2022)

De provincie Noord-Brabant neemt deel aan Floriade 2022. Samen met 5 andere provincies (Zeeland, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Limburg) is een kavel van 1800 m2 gevuld met eiwitrijke gewassen. Van zaaien tot en met oogsten en de verwerking in producten: alle stappen in het proces komen worden zichtbaar op de Floriade. Zo kunnen we bezoekers van de floriade, de consumenten, laten zien wat de potentie is van eiwitrijke gewassen. Bezoekers ontdekken waarom de eiwittransitie belangrijk is voor onze gezondheid en het klimaat.

Iedere provincie heeft 3 showcaseprojecten aangedragen. Deze projecten krijgen tijdens de Floriade, op de provinciale kavel (The Protein Showcase), een podium: zij hebben de mogelijkheid om recepten te delen met bezoekers en hun producten met een groot publiek te delen.

De Brabantse showcaseprojecten zijn:

  • CHIEF – Centrum voor Hulp bij Innovatie, Educatie, Inspiratie en Fascinatie Plantaardige Eiwitten
  • LuPeel – Ontwikkelaar van lupine bloem
  • MEAT the Alternative (VION) – Ontwikkelaar van de veldbonenburger

Looptijd:

Floriade 2022 is geopend voor bezoekers van 14 april t/m 9 oktober 2022.

Ontdek meer op de website van The Protein Showcase.

Een momentje...
  • Ontdek het voedsel van de toekomst met ‘The Protein Showcase’

    17-05-2022 0 reacties

    Hoe ziet het voedsel voor de toekomst eruit? The Protein Showcase laat het zien tijdens Floriade Expo 2022! Op 10 mei jl. werd de 1.800 m2 grote beleefakker geopend, waar verschillende eiwitrijke gewassen tot bloei komen.

    Cookie-instellingen