Terugblik op Embassy of Food

02-11-2022
1198 keer bekeken

Bodyscans, nucleaire tandenborstels, een pil die overtollige vetten en koolhydraten absorbeert? In de Embassy of Food op de Dutch Design Week stond de "Supermarkt van de toekomst" centraal. Gemist? Je kunt de rondleiding nog eens digitaal bekijken.

Hoe ziet onze supermarkt er in 2050 uit? We zitten midden in een enorme voedseltransitie die het gebruik van onze bestaande grondstoffen, productietechnieken en (culinaire) gewoontes op de proef stelt. We zijn massaal op zoek naar duurzamere, eerlijkere en gezondere alternatieven voor een betere. Tegelijkertijd verlangen we naar nóg meer gemak, personalisering, betere beleving en constante digitalisering. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de supermarkt in 2050 drastisch veranderd zal zijn. 

Chloé Rutzerveld voedselontwerper en -futurist en curator van de Embassy of Food neemt je mee door een wereld van mogelijke toekomstscenario’s.

Bekijk de digitale rondleiding door de Supermarkt van de toekomst.

Ambitie provincie

De provincie Noord-Brabant is partner van de Embassy of Food. De Embassy of Food draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Brabant heeft de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen