Voorbereidingen Dutch Food Week in volle gang

08-06-2023
0 reacties

Van 7 tot en met 14 oktober 2023 was het Dutch Food Week. Dat is de week waarin we in heel Nederland stilstaan bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Elk jaar laten we tijdens deze Dutch Food Week zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend!

Provincie lead partner

Ook in 2023 was de provincie Noord-Brabant weer een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur. De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Week boordevol activiteiten

Door mee te doen aan Dutch Food Week, wil de provincie laten zien wat Brabant op het gebied van voedsel in huis heeft. We waren dan ook in 2023 bij diverse drukbezochte activiteiten betrokken. Zo was er een smaakvolle Brabantse opening aan het begin van Dutch Food Week, in het hartje van centrum Den Bosch. De Nationale Foodquiz vond plaats bij ons Provinciehuis. Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag pakten we uit met met een leuke actie samen met fruittelers. Er was de finale van de Brabantse Meesterchef en Dutch Food Week 2023 sloten we af met een Brabant van Boer tot Bord (bus)toer en de uitreiking van de Waare-Ringen.

We hebben er samen met partners en de Dutch Food Week organisatie een mooie week van gemaakt. Iedereen was uitgenodigd om mee te doen aan de vele activiteiten die tijdens deze week plaatsvonden. Om te ontdekken waar ons eten vandaan komt. Of wat er allemaal bij komt kijken voor het op ons bord ligt. Maar ook welke keuzes je kunt maken. En hoe leuk het is om zelf voedsel te verbouwen, te bereiden en natuurlijk te proeven! 

Kijk op de Dutch Food Week website voor meer informatie over deze campagneweek. 

 

Updates

Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is de provincie Noord-Brabant in 2023, net zoals vorig jaar, lead partner van Dutch Food Week.

Dutch Food Week is een campagneweek geïnitieerd door de Topsector Agrifood, en gesteund door het ministerie van LNV én bijna 300 partners. Van boer, supermarkt tot onderwijsinstelling, producent en provincie.

‘Weet wat je eet’

Van 7 tot en met 14 oktober geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood. Het thema van Dutch Food Week (DFW) dit jaar is: Weet wat je eet. Hierbij ligt de nadruk op gezondheid.

Eten van eigen bodem is behalve smaakvol, ook in veel gevallen heel gezond. Meer bewustwording stimuleren over gezonde voedselkeuzes past bij uitstek bij Brabant, omdat we dé voedselprovincie zijn van Nederland. De provincie wil in Dutch Food Week laten zien waar onze gezonde voeding vandaan komt, hoe deze wordt geproduceerd en vooral hoe lekker en gezond dit is.

Activiteiten in Brabant

Wat valt er allemaal te beleven in Brabant op het gebied van gezond en lokaal geproduceerd voedsel? Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt of hoe groeit het? Dit wil de provincie als leadpartner tijdens Dutch Food Week in beeld brengen. Daarom is de provincie bezig met de voorbereiding van diverse activiteiten en evenementen. Hierover binnenkort meer details.

Bent u ook bezig met het organiseren van een event of activiteit? Dan is het de moeite waard om het te gaan plaatsen op het platform van Dutch Food Week. Zo creëren we samen een helder en rijk overzicht van wat er zoal te beleven is in aanloop naar en tijdens Dutch Food Week.

Activiteit aanmelden bij DFW

Ambitie provincie

Dutch Food Week draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Dutch Food Week past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

Registreren

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.