Weet wat je eet: start een moestuin

De moestuin bij het provinciehuis wordt vakkundig aangelegd en onderhouden door onder andere Alfred van Mameren, werkzaam bij de provincie Noord-Brabant.
03-07-2023
0 reacties

Zelf een moestuin starten is leuk. Het maakt de keten van eten heel tastbaar. Je ziet wat nodig is om de oogst te doen slagen. In het kader van de Dutch Food Week 2023 is de provincie Noord-Brabant een eigen bedrijfsmoestuin gestart, grenzend aan het provinciehuis.

Sinds mei is een enthousiaste groep medewerkers van de provincie begonnen met de aanleg van de moestuin. Inmiddels groeien de gewassen als kool. Binnenkort gaan de koks van het bedrijfsrestaurant heerlijke gerechten klaarmaken van de producten afkomstig uit de moestuin. De provincie Noord-Brabant vindt het belangrijk om zo veel mogelijk te werken met biologische catering en lokaal in te kopen.

Dutch Food Week 2023

De Dutch Food Week is een landelijke campagneweek, van 7 tot en met 14 oktober. We staan dan in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven.

Tijdens de Dutch Food Week laten we zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend! Dit gebeurt onder de noemer ‘weet wat je eet’.

Wat kan je zelf doen om te zorgen voor gezonde voeding? De provincie geeft hier op diverse manieren handen en voeten aan. We organiseren in de Dutch Food Week verschillende activiteiten. De moestuin bij het provinciehuis is het levende voorbeeld van ‘weet wat je eet’. 

De provincie Noord-Brabant is een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur.

De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Ontdek waar ons eten vandaan komt

We willen heel graag laten zien wat Brabant op het gebied van voedsel in huis heeft. Aan iedereen die in onze provincie woont of er op bezoek komt. Tijdens de Dutch Food Week komt dat allemaal samen. Ga erop uit en laat je inspireren door de vele activiteiten die tijdens deze week plaatsvinden. Ontdek waar ons eten vandaan komt. Wat er allemaal bij komt kijken voor het op ons bord ligt. Welke keuzes je kunt maken. En hoe leuk het is om zelf voedsel te verbouwen, te bereiden en natuurlijk te proeven! Doe je mee?

Afbeeldingen

Cookie-instellingen