Space Farming in Eindhoven

19-10-2023
0 reacties

Op 23 september opende de expo Space Farming haar deuren in Eindhoven. De komende zes maanden brengt die de wereld van ons eten in de toekomst dichtbij. Elke nieuwsgierige bezoeker kan baanbrekende oplossingen van ontwerpers beleven, proberen en proeven.

Ben je geïnteresseerd? Bezoek dan met je ticket voor de Dutch Design Week ook de Space Farming.

Algen, kweekvlees en ruimtevoedsel

In de toekomst zal ons eten op een andere manier gekweekt en geproduceerd worden. Space Farming in Evoluon (het vroegere innovatiecentrum van Philips) is er voor bedoeld om creatieve ideeën hiervoor te delen met het brede publiek. Sommige van de getoonde voorbeelden zijn al haalbaar, anderen niet of pas over 30 jaar. Maar bij allemaal staat centraal dat het anders is dan wat we nu doen. Duurzamer, of gewoon totaal anders. Denk bijvoorbeeld aan kweekvlees.

Op de expo klik je op een groot scherm aan welk vlees je wilt hebben, om het vervolgens in een hologram te zien groeien. Of je gaat zitten in een algenreactor, waarin de plantaardige eiwitten van de toekomst worden gekweekt. En dat planten kunnen groeien op Mars blijkt uit een stukje nagemaakte bodem van die planeet waar planten op worden gekweekt.  

Space Farming en Dutch Design Week  

Space Farming sluit naadloos aan bij de Dutch Design Week. Tijdens dit evenement, van 21 tot 29 oktober, komen alle denkbare aspecten van design aan bod. De nadruk ligt altijd op experiment, vernieuwing en samenwerking. De DDW laat zien hoe jonge en gevestigde ontwerpers uit Nederland en de wereld vormgeven aan een positieve toekomst. De provincie Noord-Brabant stimuleert de kracht van ontwerpers en steunt daarom zowel de Space Farming als de Dutch Design Week met middelen en kennis.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen