Leren en proeven van eigen moestuin

08-11-2023
0 reacties

Het oogstseizoen in de biologische moestuin bij de provincie Noord-Brabant zit erop. Deze moestuin is de provincie in het voorjaar van 2023 gestart, in aanloop naar Dutch Food Week. Door met een moestuin aan de slag te gaan, wordt de keten van eten heel tastbaar.

Je ziet wat nodig is om de oogst te doen slagen: dan is het te warm, te droog, te nat. Of zijn er te weinig handjes. Bovenal hebben de medewerkers bij de provincie genoten van al het lekkers wat de moestuin heeft voortgebracht.

Het runnen van een eigen moestuin is het levende voorbeeld van ‘weet wat je eet’. Dat was dit jaar het centrale thema tijdens Dutch Food Week. Deze landelijke campagneweek vond onlangs plaats, van 7 tot en met 14 oktober. Meer dan 200 organisaties in heel Nederland gaven het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood.

Weet wat je eet!

Met het eten van eigen bodem bespaar je niet alleen een hoop transportkilometers; je weet ook waar jouw budget naartoe gaat én waar het voedsel van is gemaakt. Weet wat je eet. Het was niet alleen tijdens Dutch Food Week van toepassing, maar dit geldt natuurlijk altijd.

Onderstaande video bevat een terugblik op een paar vruchtbare maanden boordevol lekkere, biologische producten uit de provinciemoestuin.

De provincie was in 2023 leadpartner van Dutch Food Week. Door mee te doen, wilde de provincie laten zien waar onze gezonde voeding vandaan komt, hoe deze wordt geproduceerd en vooral hoe lekker en gezond dit is.

Afbeeldingen

Terugblik op het moestuinseizoen 2023

Cookie-instellingen